top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Juli & augustus - Ouders op bezoek


Hey allemaal! Het is alweer bijna twee maanden geleden sinds de laatste update. Hoog tijd voor een nieuwe update dus! Sit back and relax, and enjoy reading ;)

Afgelopen weken zijn mijn ouders hier op bezoek geweest! De weken voordat zij er waren heb ik gewoon gewerkt. In het weekend zijn we met vrienden wezen varen en waterskiën. Het was (en is nog steeds) volop zomer hier. Het is gemiddeld iets minder warm dan voorgaande jaren. In juni hadden we een ongewoon warme maand, maar in de maanden juli en augustus viel het reuze mee. Het was hier normaal gesproken tussen de 23 en 30 graden. Een enkele dag een keer in de 30 en tegen de 40. Normaal zijn de zomers hier meer tussen de 30 en de 40 graden. Een grote meevaller dus :)

In het weekend van 14 juli was er een grote vrachtwagenoptocht. Het doel was om geld op te halen voor een kankerfonds. Het was enorm gaaf. Honderden Peterbilts en Macks bij elkaar. Hier een paar foto’s.

Week 1

Op dinsdagavond, 31 juli zijn mijn pa, ma, Thamara (zusje) en Jos (vriend) hier aangekomen. Het was voor moeder en Thamara de eerste keer vliegen. Super spannend, maar ze vonden het enorm gaaf. En voor het eerst vliegen en dan zo’n lange vlucht valt niet mee! Ze hebben er 15 uur over gedaan.

De eerste week hebben we rustig aan gedaan. We zijn een ochtend op bezoek geweest bij mijn werk. En in de middag zijn we vaak op stap geweest naar bezienswaardigheden hier in de buurt.

Op woensdagavond waren we met z’n allen uitgenodigd om bij Phil te eten. De hele van Surksum familie en Greg z’n familie was ook uitgenodigd. Zo konden mijn ouders gelijk iedereen ontmoeten. Het was een enorme groep, en er was heerlijk eten. Het was super gezellig.

Op donderdag hebben we samen met vrienden hier in de buurt een rondleiding gekregen in twee ziekenhuizen in Sioux Falls. Een hele gave ervaring omdat mijn moeder ook in de verpleging werkt in Nederland. Zij wilde altijd al eens een ziekenhuis in de VS bekijken. Het was enorm gaaf! We zijn allereerst naar het Sanford Hospital geweest. Daar kregen we een rondleiding van een van de helikopterpiloten over alle afdelingen, en we werden zelfs mee naar het helikopterplatform genomen. Na de rondleiding in Sanford zijn we naar het Avera Hospital gegaan. Daar hebben we een rondleiding gekregen in het onderzoekscentrum voor kankerpatiënten. Hier worden mensen bestraald en onderzocht. Enorm indrukwekkend om al die technologie en technieken te zien!

Op vrijdagavond zijn we naar Catfish Bay geweest. Dit is een show in Sioux Falls met allemaal acrobatische watersporters die allerlei stunts doen. Het was heel gaaf om te zien. Ze deden saltos en de meest onmogelijke stunts op ski’s. Sommige konden zelfs skiën op hun blote voeten. Heel gaaf om te zien!

Op zaterdagavond en zondagmiddag zijn we bij de opa’s en oma’s op bezoek geweest. Zo hebben mijn ouders ook heel de familie kunnen ontmoeten.

Week 2

Maandagochtend zijn we heel vroeg vertrokken naar de stad Omaha in de staat Nebreska. Van daaruit zijn we naar de stad Denver in de staat Colorado gevlogen. Hier zijn we in de tweede week op vakantie geweest. We verbleven in het stadje Dillon. Een stadje in een dal tussen de Rocky Mountains. Het was een enorm gave omgeving. We zitten in een huis op de rand van een berg. We keken over een vallei uit. Ook hadden we een grote jacuzzi in de achtertuin. In de avond was het behoorlijk afgekoeld buiten. En er is niets lekkerder dan ‘s avonds in de jacuzzi chillen met een koud windje eroverheen.

Op dinsdag zijn we naar het dorpje George Town gereden. Dat staat bekend om de oude mijnen en de stoomlocomotief uit 1880. Echt zo’n typisch oud westerndorpje. Het was zo enorm gaaf! We hebben een treinrit van twee uur gemaakt. Onderweg zijn we gestopt en kregen we een rondleiding door een oude mijn die tot 1895 actief was. Het klonk allemaal wel zo gaaf, die cowboys en indianen, maar nu ik dit gezien heb ben ik er wel achter gekomen dat het echt niet altijd rozengeur en maneschijn was. Het was serieus hard werken voor heel weinig geld, en mensen in die tijd werden helemaal niet oud.