top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Juni 2018 - Een verassing!


Heey allemaal! Het is weer tijd voor een update. Het was een maand vol (onverwachte) belevenissen.

De maand begon met in het weekend een boottrip in Yankton, met de familie van Alyssa d’r vriend. Vrienden hadden 2 jetski’s meegenomen, en daar hebben we dan ook het grootste gedeelte van de dag op doorgebracht :p Echt enorm gaaf, wat een power die dingen hebben! Het was super warm, en het water was heerlijk.

In de week erna was het Cruise Night in Sioux Center. Dit is een avond waar iedereen zijn mooiste auto uit de schuur haalt en die aan iedereen laat zien. Ondertussen was er ook een wedstrijd tussen de brandweerteams uit verschillende dorpen. Er was een parcours opgezet en de brandweermannen moesten tegen elkaar in om te bewijzen welk dorp het beste brandweerteam had. Omdat het zo warm was gingen er verschillende mensen van hun graatje!

De week erop heb ik op dinsdagavond bij Phil en Kristi Kooima (de eigenaar van Kooima) gegeten. Het was heel gezellig, en we kunnen het altijd goed met elkaar vinden! Na het eten vroeg Phil of ik het leuk vond om een rondje te gaan vliegen met zijn vliegtuig. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen!! Phil heeft een klein tweepersoonsvliegtuigje. We stegen op van een vliegveldje bij Sioux Center. We zijn over allerlei dorpen heengevlogen. Onderweg kwamen we ook de Composter van Kooima tegen. Dit is een nieuw product van Kooima, een machine die door veel boeren in de omgeving wordt gebruikt. We zijn er een paar keer laag overheen gevlogen om er foto’s van te maken. Het was rond zonsondergang, en het was een bijzonder mooie avond. Zo gaaf om alles van bovenaf te zien. En ik vind het altijd geweldig om die lange eindeloze rechte wegen te zien vanuit de lucht!

In het weekend ben ik teruggevlogen naar Nederland. Voor mijn werk moest ik naar een conferentie in Eindhoven. Ik had niemand verteld dat ik zou komen, en het was dus een mooi moment om de familie te verrassen :p Het was Nathasja d’r verjaardag, en ik had zwager René gezegd dat hij om klokslag 8 uur de poort open moest doen. Het was echt geweldig om iedereen z’n reactie te zien! Natuurlijk heb ik er een filmpje van! ;)

De week erna zat ik van maandag tot en met donderdag in een hotel in Eindhoven. Ik had een meeting met de mensen van de software die we aan willen schaffen bij Kooima, en ook een conferentie op gebied van Quick Response Manufacturing. Het was een enorm leerzame week. Heel veel nieuwe mensen ontmoet, vanuit de hele wereld. Veel ideeën gedeeld en tot nieuwe inzichten gekomen. Het was de moeite dubbel en dwars waard!

Op donderdagavond ben ik langs geweest bij opa en oma en ome Pieter-Jan en tante Erica. Geweldig om iedereen weer even te zien!

Op vrijdag ben ik weer teruggevlogen. Onderweg kreeg ik te horen dat in Rock Valley (het dorp waar ik woon) bijna 30cm regen was gevallen in slechte een paar uur. De rivier was zo hoog dat het halve dorp onderwater was gelopen. Ook bleek er net buiten het dorp een trein ontspoort te zijn. Een olietrein reed over een ondergelopen spoor, en toen het halverwege was spoelde het spoor weg. Er waren 32 wagons ontspoort, en 18 wagons lekten olie. Het schijnt dat er zo’n 230.000 gallons (dit is 900.000 liter!) olie in het water terecht is gekomen. Later bleek het zelfs op nu.nl te staan. Groot nieuws voor zo’n klein dorpje! :p

Zondagavond gaf de koster in de kerk aan dat ALLE wegen vanuit Rock Valley gesloten waren. Toen we buiten kwamen bleek het opnieuw bizar hard te regenen. Wij konden gelukkig wel naar huis, maar we liepen tot onze knieën in het water naar de auto. Ik heb zoiets nog nooit van m’n leven gezien. In Amerika is letterlijk alles groter, zelfs de regenbuien!

In het dorp waren heel wat kelders volgelopen. Toen ik maandagochtend op mijn werk kwam zijn we met een groep collega’s mensen wezen helpen om hun kelders leeg te halen. Ook wij hebben thuis wat water in de kelder gehad. Gelukkig viel de schade mee, en konden we alles snel eruit pompen. Ondertussen is het water weer stevig gezakt.