top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

April & Mei - Winter naar zomer


Heeeeyy allemaal!

Dat is weer lang geleden! Het zijn twee hele drukke maanden geweest, vol belevenissen. Dat is ook de reden dat ik helemaal geen tijd had gevonden om mijn update van vorige maand te schrijven. Daarom wordt het deze keer een enorme update! Dus ik zou zeggen: pak een bak koffie, ga achterover zitten, en begin met lezen! ;)

Laat ik bij het begin beginnen: de bruiloft van Eric en Erica. Op vrijdag 12 april zijn we met z’n allen naar Spirit Lake (een plaatsje hier 1,5 uur vandaan) gereden. Daar zou de bruiloft op zaterdag gevierd worden, in een super fancy hotel. Op vrijdagavond hadden we de rehearsal, dan oefenen we de bruiloft. Eric en Erica moesten een paar keer heen en weer lopen met de familie zodat het de dag erna in een keer goed zou gaan. Na zo’n 2 uur oefenen hebben we met de hele groep (families van zowel hem als haar) in het restaurant gegeten. Het was echt heel gezellig! Bij het hotel zat ook een zwembad, en daar zijn we dan ook na het eten met z’n allen in gegaan. Het was in de middag al begonnen met sneeuwen, dus we konden wel wat warmte gebruiken.

Toen we op zaterdagochtend de ramen open deden zagen we dat er bijna een halve meter sneeuw gevallen was. We hadden een enorme sneeuwstorm over ons heen gekregen… Heel veel van de daggasten konden helaas niet meer bij de bruiloft aanwezig zijn. In het dorp om ons heen was op veel plekken de stroom uitgevallen. Gelukkig was dit bij ons (nog) niet het geval. Na gegeten te hebben was het moment om foto’s te maken met de vrienden en familie. Na de foto’s zou de ceremonie beginnen. Net voor de ceremonie viel in het hotel ook de stroom uit! Dikke paniek natuurlijk…! Maar gelukkig, na zo’n 5 minuten hadden we weer stroom, en kon de bruiloft alsnog gestart worden. Eric en Erica hadden mij gevraagd de dag te filmen. Het was een hele mooie dag. Ik heb heel veel filmpjes en foto’s. Ik hoop nog een keer een video in elkaar te zetten, maar hier gaat wel wat tijd overheen. Helaas kan ik dus nog niet zoveel laten zien.

De week na de bruiloft heb ik nog gewerkt, en toen op vrijdag 20 april ben ik samen met ‘broer’ Calvin en ‘zusje’ Sara naar Nederland gevlogen! We kwamen op zaterdagochtend aan en daar werden we door Danny opgehaald. Ook Tyler (die op dat moment voor een paar maanden met zijn vrouw in Spanje aan het studeren was) was naar Nederland gekomen voor het weekend. Het was enorm fijn en leuk om iedereen eindelijk weer te zien! Op zaterdag hebben we lekker rustig aan gedaan. In de middag zijn we even naar Rotterdam geweest en hebben we de Koopgoot en dergelijke laten zien.

Op zondag zijn de Amerikanen in de ochtend mee naar de kerk geweest. Ze vonden het een hele aparte en gave belevenis, ondanks dat ze er natuurlijk niks van konden verstaan.

Op maandag zijn we een dagje naar Amsterdam geweest. Daar hebben we de meest bezienswaardige plekken bezocht, en uiteraard hebben we ook een rondvaart gemaakt door de Amsterdamse grachten. Het was heel erg leuk! In de middag kwam Danny ons ophalen en zijn we naar de tulpenvelden in Lisse geweest. De tulpenvelden waren op z’n mooist! Het was zo gaaf om te zien. Rond etenstijd moesten we Tyler weer naar het vliegveld brengen. Hij moest nog een week toetsen maken in Spanje en zou dan weer terug naar Amerika gaan.

Op dinsdag zijn we weer naar Rotterdam geweest. Ik heb ze de brug laten zien, en we zijn naar de Holland-Amerika-lijn geweest, waar hun voorouders zo’n honderd jaar geleden op de boot naar Amerika zijn gestapt. Ook hebben we met de watertaxi gevaren en zijn we natuurlijk op de Euromast geweest.

In de middag hebben we onverwacht besloten om naar Parijs te gaan. We zijn ’s avonds op de Thalys gestapt. We kwamen rond middernacht in Parijs aan. Daar hebben we de metro gepakt naar ons Bed and Breakfast. We verbaasden ons er enorm over hoeveel zwervers er rond middernacht op straat liepen. Heel veel bedelaars en mensen die rommel aan je proberen te verkopen. Rond half 1 ‘s nachts kwamen we bij onze verblijfplaats aan. Het was een heel goedkoop AirBNB huisje dat we gevonden hadden. Het bleek dat we op een bed in iemand z’n woonkamer moesten slapen. En als we de WC wilden gebruiken, moesten we door de slaapkamer van de eigenaren heen. We moesten wel eerst aankloppen voor we de slaapkamerdeur open konden doen. Jaa… Dit is geen gein :p Het was echt een hele belevenis!

Rond 2 uur ’s nachts hebben we weer de metro gepakt, want we wilden de Eifel Toren verlicht zien. Rond half 3 kwamen we aan, maar wat bleek… Na middernacht gaan de lichten van de Eifeltoren volledig uit. Dit wisten we helemaal niet, dus we waren helemaal voor niks zo lang opgebleven :p Maar ook dit was toch een leuke belevenis, en het kon de pret niet drukken!

De volgende ochtend zijn we weer vroeg opgestaan om de Eifeltoren te bezoeken. We zijn op de 2e verdieping geweest. Er is sinds de laatste aanslagen enorm veel beveiliging. Er staat tegenwoordig ook een grote muur om het Eifelpark heen en je moet door heel veel beveiliging. Maar het uitzicht was heel gaaf!

Na het bezoek aan de toren zijn we nog voor souvenirs wezen shoppen. Daarna kwamen we al vroeg aan bij de Thalys. Toen we eenmaal in de rij stonden om de trein in te gaan, moest de hele rij ineens weer terug. Er kwam ineens allemaal beveiliging van alle kanten en alles werd met linten afgezet. Later bleek dat er een verdacht pakketje was gevonden, en er moest dus een Bomb Squad komen om het pakketje te onderzoeken. Daardoor hadden we 2,5 uur vertraging opgelopen. In de trein hebben we heeeerlijk geslapen. We waren helemaal op van alle indrukken.

Op donderdag hebben we mijn oude school, De Revius bezocht. Daar was het Kolderdag en het was dus superleuk om te zien! We mochten ook een Engelse les van meneer Sneijders volgen. Daar werd gevraagd of we een les wilden geven om de studenten te laten zien hoe Amerika eruit ziet. Het was echt superleuk om te doen!

Daarnaast hebben we ook veel leraren ontmoet. Zo leuk om al die gezichten weer even te zien. Als ik daar dan rondloop voelt het alsof ik er gisteren nog was. Die goeie oude tijd! (Mennn, nu klink ik echt wel heel oud!)

Op vrijdag was het Koningsdag. In de ochtend hebben we (uiteraard in oranje kleren) een rondje over de rommelmarkt gelopen. Ook daar natuurlijk weer veel bekenden gezien. Het was zo fijn om weer gewoon even terug te zijn!! In de middag zijn we met het hele gezin naar Texel gereisd. Daar zouden we de 2e week met het gezin doorbrengen omdat pa en ma 30 jaar getrouwd zijn. Calvin en ik zijn met de trein gegaan. Het was enorm druk en we zaten tussen al de feestende lui. Een goede eerste indruk voor die Amerikanen :p In de avond zijn we naar de vuurtoren geweest. Ze vonden het een hele belevenis!

Op zaterdag moesten we helaas weer afscheid nemen van onze Amerikaanse vrienden. Thamara en ik hadden ze naar Schiphol gebracht. In het weekend hebben we rustig aan gedaan. Op zondag zijn we naar het oude vertrouwde kerkje van Oosterend geweest (wij gingen vroeger een paar keer per jaar op vakantie naar Texel, waar opa Stark zijn eigen camping had). Op maandag zijn we in de avond naar de Meijerbliss geweest. Er word dan door het jaar heen allemaal afval verzamelt, en dat wordt altijd op die datum in de brand gestoken. Typisch Texels, en supergezellig!

Op dinsdag zijn we met de fam naar de Texel Zoo geweest. Dit is een klein dierenpark. We waren er nog nooit geweest, maar was wel heel leuk. Aan het einde kregen we ook nog een vogelshow te zien.

Op woensdag zijn we met de garnalenkotter TX10 mee geweest. Dit is altijd het hoogtepunt van het bezoek aan Texel. Die vissers hebben zo’n humor, en het is gewoon heerlijk om even door te waaien met de zoute wind en de meeuwen en zeehondjes om je heen. En uiteraard is het eten van de net gevangen garnalen de perfecte afsluiter!

Op donderdag hebben we een fietstocht gemaakt. En niet zomaar eentje! We hadden fietsen gehuurd met daarop een loopband. Je moest dus lopen om vooruit te komen. Het was echt enorm lachen. We hebben best een aardig eind gefietst, en het was er ook heerlijk weer voor.

Aan het einde van de dag zijn Danny en ik naar huis gegaan omdat ik de ochtend erna vroeg weer zou gaan vliegen. Echter, op vrijdagochtend kreeg ik een smsje van Delta dat mijn vlucht geannuleerd was, en dat de vlucht verplaatst was naar zaterdagochtend! Ik had er dus ineens nog een dagje bij! En ik vond dat heelemaal niet erg, want ik heb vrijdag nog een geweeeeldige dag gehad…!! :)

Zaterdagochtend dus wel echt teruggevlogen. En wat ik toen zag verbaasde me echt enorm! Toen ik 2 weken ervoor weg vloog, lag er nog een dikke laag ijs en sneeuw overal. Je kon nog met je pick-up over het ijs rijden! Maar in de twee weken dat ik weg was is het heel snel lente geworden. En dit is geen gein: toen ik terug kwam zag ik mensen achter hun boot waterskiën op hetzelfde meer! Echt bizar hoe dat hier zo snel om kan slaan. Toen ik weer thuiskwam in Rock Valley, Iowa, was er allemaal visite omdat m’n ‘zusje’ Alyssa afgestudeerd was en dit thuis met de familie vierde. Alle kids waren in het zwembad aan het zwemmen en iedereen had heerlijk eten gemaakt. Het was heel gezellig!

De maandag na mijn reis in Amerika kwamen er twee Nederlanders op bezoek. Een van de Nederlanders had ik een jaar geleden ontmoet via mijn werk voor Kooima. Hij heeft een software ontwikkeld waar wij heel erg in geïnteresseerd zijn bij Kooima. De software kan ons helpen om de complexe productie van Kooima in control te houden. Het was 3 dagen hard werken. Ik heb ze heel Kooima laten zien, en we hebben veel tijd besteed in overleggen en vergaderingen. Het doel was om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de processen om te kijken of de software voor ons geschikt is. De laatste dag hebben zij een voorstel gepresenteerd. Binnenkort hopen we het besluit over de software te nemen. Als we besluiten de software aan te schaffen zal ik de komende maanden heel erg druk zijn om de software samen met de Nederlanders bij Kooima te implementeren. Er komen dan schermen en alles op de werkvloer, en ik zal de medewerkers moeten trainen hoe zij de software kunnen gaan gebruiken. Het zou dus enorm gaaf zijn als het door kan gaan!!

Op woensdagavond was het de afstudeeravond van Alyssa. Alyssa is geslaagd voor High School, en hoopt volgend jaar te beginnen aan haar Nursing Degree (verpleegkunde). Het was echt zo’n typisch Amerikaanse graduation. Het was heel leuk om te zien!

Op zaterdag studeerde ook Calvin af. Hij is afgestudeerd voor zijn HBO Biologiestudie. Hij hoopt na de zomervakantie aan de slag te gaan als Scheikundedocent op de school van onze kerk hier in het dorp. Calvin is Summa Cum Laude afgestudeerd!

Het weekend erna was er in het dorp Orange City (betekend Oranje Stad), hier zo’n 20 minuten vandaan een ‘tulpenfestival’. Dit wordt elk jaar gehouden. Het dorp ziet er van zichzelf al heel Nederlands uit (met molens, typisch Nederlandse huizen en tulpen). En tijdens dit festival loopt iedereen rond in klederdracht en zijn er optochten met allemaal bloemenkarren en dergelijke. Echt enorm leuk om te zien hoe die Amerikanen naar Nederland toekijken!! Zij zien dingen waar wij zo aan gewend zijn. Het voelde echt alsof ik weer even thuis was. Het was echt geweldig om te zien.

Vorige week heeft Jason een nieuwe caravan gekocht. En dan moeten we niet aan een caravan denken zoals we dat in Nederland gewend zijn… Nee, een caravan hier is in Nederlandse begrippen een grote stacaravan :p Het kan aan alle kanten uitschuiven en is bijna 15 meter lang. De caravan wordt in de zomer op een camping hier bij het dorp gezet. En dan kunnen we elke avond uit ons werk op die camping kamperen. Wordt superleuk!

Het is hier nu al een paar weken heel lekker weer. Vandeweek was het 102 graden Fahrenheit, dat is 39 graden Celsius! Lekker warm dus. Daarom zijn we afgelopen zaterdag met een groep vrienden met een boot achter de pick-up naar Yankton (South Dakota) gereden. Daar hebben we heerlijk een dagje gevaren, gezwommen en gewaterskied. Aan het einde van de dag waren we uitgeput en verbrand, en toen zijn we nog met z’n allen uit eten geweest bij Pizza Hut. Het was echt een super leuke dag. Het is hier dus echt al helemaal zomer!

En nog een leuk nieuwtje! Vandeweek heb ik mijn eigen auto gekocht. Ik reed nog steeds in de auto van Phil (die zwarte Suburban). Hij heeft zijn auto weer nodig in de zomer, dus ik heb besloten een eigen auto aan te schaffen. Ik wilde geen dure, want ik hoop hem over 6 maanden weer te verkopen :p Het is daarom niet zo groot, maar prima voor mij! Het is een Buick LeSabre, uit 2001 (op de foto links). Echt een slee, als ik over een hobbeltje rijd, voel ik hem een kwartier later nog na schommelen! Zo’n auto hoort gewoon echt bij de Amerika-ervaring ;)

Pfoeee dat was het weer voor deze keer. Wat een verhaal! Echt enorm veel meegemaakt weer de afgelopen weken. Het was zo fijn om weer terug te zijn in Nederland met de fam! En het was ook echt heerlijk om weer even gek te doen met mijn neefjes en nichtje. Het was echt super om jullie allemaal weer te zien. Opnieuw bedankt voor alle leuke reacties, kaartjes en smsjes! Het allerbeste, en bij leven en welzijn tot de volgende update! :)

Laterzzzzz

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page