top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Maart - Een jongen!


Heey allemaal! Er is alweer een maand voorbij, en dat betekent natuurlijk weer een nieuwe update! Het was een maand vol nieuwe belevenissen...

Op zaterdag 10 maart zijn we met z’n allen naar de ‘big boy toy show’ geweest. Een beurs waar ze allerlei campers, boten, jetski’s en zulk soort spullen tentoonstellen en verkopen. Het was echt zo gaaf. De campers hier zijn super groot. Ik had ze natuurlijk al vaak gezien, maar nu konden we er ook in. Heel wat anders dan de caravans in Nederland :p

De donderdag erna hebben Mike en Dawn (Mike is de broer van Becky) een kindje gekregen. Daar zijn we toen op kraambezoek geweest. Hij is helemaal gezond, en hij heet Liam. Hier een foto van toen hij nog geen 24 uur oud was.

In de avond ben ik met mijn ‘oom’ Brian Bakker naar een Air Force concert geweest. Dit was een kleine groep van mensen uit een Air Force team die namens het Amerikaanse leger een concert gaven waarbij ze allemaal Amerikaanse liedjes speelden. Er waren veel veteranen. Het was leuk om een keer te zien!

Op vrijdagavond hadden we een ijsstorm, dit gebeurt als het rond het vriespunt is, hard waait en een beetje vriest. Alles was bedekt in een laag ijs en overal hingen ijspegels.

Op zaterdagochtend gaf oma Maassen ons een rondleiding in de kas waar ze werkt. Het deed me heel erg aan de kassen in Nederland denken, en dit klopt ook, want het blijkt namelijk dat een Nederlands bedrijf heeft geholpen deze kas op te zetten :p

Die zaterdagmiddag ben ik samen met Becky, Ben, opa en oma Maassen en Brian naar een Bluegrass concertje in Sioux Center geweest. Bluegrass is een country muziekstijl uit het Zuid-Oosten van Amerika, met Banjo, gitaar, viool, dobro en bass. Echte oude cowboy muziek! Het was de ‘The Petersens’-familie, een christelijk gezin uit Branson, Missouri. Zij zijn al op jonge leeftijd begonnen met elkaar deze muziek te maken, en nu geven ze concerten om geld op te halen voor goede doelen. Het was zo gaaf!

De week erna ben ik samen met mijn collega Greg naar een IT-conferentie in Ames geweest. Helaas bracht het niet het resultaat waar we op gehoopt hadden, maar de reis was wel heel leuk. Ze hadden een paar enorme machines in de hal van de conferentie staan.

Op de terugweg reden we recht op het Westen aan, de zon ging precies recht voor ons in het westen onder. Het was echt zo mooi om te zien. Helaas kunnen foto’s het niet laten zien zoals het in het echt was, maar ik hoop dat dit jullie een goede indruk geeft!

De zaterdag erna ben ik met Jason, Calvin, opa Van Surksum en mijn ‘oom’ Steve naar een gunshow geweest. Deze was wat groter dan de vorige keer! Het was een hele hal vol met geweren, pistolen en allerlei andere wapens. In Nederland kunnen we ons dat niet indenken, maar hier is dat gewoon normaal. Het was super gezellig!

Vorige week dinsdagavond hadden we een uitvoering van het koortje van de kerk in het bejaardentehuis. Het was zo leuk, want veel mensen in dat bejaardentehuis zijn nog Nederlands. Sommige mensen spraken zelfs nog Nederlands. Ze vroegen me de oren van het hoofd, en aan het eind kon ik bijna niet meer wegkomen. Het was wel echt lachen, ze bleven maar kletsen. Ze hadden in geen jaren Nederlands gesproken!