top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Maart - Een jongen!


Heey allemaal! Er is alweer een maand voorbij, en dat betekent natuurlijk weer een nieuwe update! Het was een maand vol nieuwe belevenissen...

Op zaterdag 10 maart zijn we met z’n allen naar de ‘big boy toy show’ geweest. Een beurs waar ze allerlei campers, boten, jetski’s en zulk soort spullen tentoonstellen en verkopen. Het was echt zo gaaf. De campers hier zijn super groot. Ik had ze natuurlijk al vaak gezien, maar nu konden we er ook in. Heel wat anders dan de caravans in Nederland :p

De donderdag erna hebben Mike en Dawn (Mike is de broer van Becky) een kindje gekregen. Daar zijn we toen op kraambezoek geweest. Hij is helemaal gezond, en hij heet Liam. Hier een foto van toen hij nog geen 24 uur oud was.

In de avond ben ik met mijn ‘oom’ Brian Bakker naar een Air Force concert geweest. Dit was een kleine groep van mensen uit een Air Force team die namens het Amerikaanse leger een concert gaven waarbij ze allemaal Amerikaanse liedjes speelden. Er waren veel veteranen. Het was leuk om een keer te zien!

Op vrijdagavond hadden we een ijsstorm, dit gebeurt als het rond het vriespunt is, hard waait en een beetje vriest. Alles was bedekt in een laag ijs en overal hingen ijspegels.

Op zaterdagochtend gaf oma Maassen ons een rondleiding in de kas waar ze werkt. Het deed me heel erg aan de kassen in Nederland denken, en dit klopt ook, want het blijkt namelijk dat een Nederlands bedrijf heeft geholpen deze kas op te zetten :p

Die zaterdagmiddag ben ik samen met Becky, Ben, opa en oma Maassen en Brian naar een Bluegrass concertje in Sioux Center geweest. Bluegrass is een country muziekstijl uit het Zuid-Oosten van Amerika, met Banjo, gitaar, viool, dobro en bass. Echte oude cowboy muziek! Het was de ‘The Petersens’-familie, een christelijk gezin uit Branson, Missouri. Zij zijn al op jonge leeftijd begonnen met elkaar deze muziek te maken, en nu geven ze concerten om geld op te halen voor goede doelen. Het was zo gaaf!

De week erna ben ik samen met mijn collega Greg naar een IT-conferentie in Ames geweest. Helaas bracht het niet het resultaat waar we op gehoopt hadden, maar de reis was wel heel leuk. Ze hadden een paar enorme machines in de hal van de conferentie staan.

Op de terugweg reden we recht op het Westen aan, de zon ging precies recht voor ons in het westen onder. Het was echt zo mooi om te zien. Helaas kunnen foto’s het niet laten zien zoals het in het echt was, maar ik hoop dat dit jullie een goede indruk geeft!

De zaterdag erna ben ik met Jason, Calvin, opa Van Surksum en mijn ‘oom’ Steve naar een gunshow geweest. Deze was wat groter dan de vorige keer! Het was een hele hal vol met geweren, pistolen en allerlei andere wapens. In Nederland kunnen we ons dat niet indenken, maar hier is dat gewoon normaal. Het was super gezellig!

Vorige week dinsdagavond hadden we een uitvoering van het koortje van de kerk in het bejaardentehuis. Het was zo leuk, want veel mensen in dat bejaardentehuis zijn nog Nederlands. Sommige mensen spraken zelfs nog Nederlands. Ze vroegen me de oren van het hoofd, en aan het eind kon ik bijna niet meer wegkomen. Het was wel echt lachen, ze bleven maar kletsen. Ze hadden in geen jaren Nederlands gesproken!

Afgelopen donderdagavond hebben we Ben z’n verjaardag gevierd. Hij is 10 geworden. Toen ik daaraan dacht, bedacht ik mij ineens dat hij 7 was toen ik hem voor het eerst ontmoette, dat is alweer bijna 3 jaar terug! De tijd gaat zo enorm snel… Oma Van Surksum maakt altijd hele creatieve taarten voor de verjaardagen, en zo ook deze keer. Ze had een tafereel van een rivier, een blokhut en een hertje gemaakt. Echt super creatief!

Op het werk gaat het ook nog steeds super goed. Als bij-projectje heb ik een filmpje gemaakt voor op de website van Kooima. Nu kan ik jullie ook een beetje laten zien waar ik werk ;) Dit filmpje laat alleen wel de eerste productiestap in de fabriek zien, dus wat je hier ziet is een klein gedeelte van het hele bedrijf. Binnenkort hopen ik ook filmpjes te maken voor de andere lasersnij afdeling voor buizenstaal en de lasafdeling, machining afdeling, de buigafdeling, en nog meer afdelingen.

En hier een paar van tijdens onze projecten.

Het weer hier is nog steeds niet veel wat op lente lijkt… Het leek hier lente te worden, maar de afgelopen 2 weken hebben we toch weer een paar sneeuwstormen gehad. Gelukkig smelt het nu wel steeds.

Komende zaterdag hoopt ‘broer’ Eric met Erica te trouwen. Dat wordt dus een geweldige dag! Ik ga de bruiloft te filmen, dus dat wordt ook weer een leuk projectje.

Volgende week vrijdag hoop ik weer naar Nederland te komen, samen met mijn ‘broer’ Calvin en ‘zusje’ Sara. Ik heb zo zin om jullie weer te zien! Ik hoop voor 2 weken te komen, het eerste weekje in Capelle, het tweede weekje gaan we met de familie naar Texel. Het is een korte vakantie, maar ik ben er wel echt heel erg aan toe! Volgende maand heb ik dus weer een hele grote update!

En ohja, iedereen super bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes! Tot de volgende maand!! :)

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page