top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Februari - Madison Wisconsin


Heey allemaal! Het is weer tijd voor een update. Het is alweer maart, de vierde maand dat ik hier ben. De tijd vliegt! Ik heb het zo naar m’n zin hier joh. Afgelopen maand was een lekker rustig maandje. Het begint hier nu langzaam op te warmen en de dagen worden langer. Sommige dagen is het zelfs al ‘zonder-jas-weer’! Vorige week was het een paar dagen super zonnig en dik 15 graden. Maar helaas… afgelopen maandag kwam er weer een sneeuwstorm over. Ondertussen is de sneeuw alweer snel gesmolten. We hadden hier een heel apart verschijnsel afgelopen week: maandagmorgen sneeuwde en onweerde het tegelijk. Nog nooit meegemaakt!

Drie weekenden terug ben ik met Jason en zijn broer Steve naar een gun show geweest in het dorpje Sheldon, hier dichtbij. Het was een soort beurs waar allemaal mensen wapens aan het verkopen waren; pistolen, geweren, shotguns, bibi-guns, kruisbogen en ga zo maar door. Ik woon hier tussen de jagers, dus iedereen is er op zo’n dag op uit om een nieuwe shotgun of kruisboog te kopen. Wij Nederlanders zijn dat niet gewend, maar hier is dat heel normaal. Ieder gezin heeft wel een paar geweren en pistolen in huis!

Vorige week ben ik voor een bijeenkomst naar de stad Madison in de staat Wisconsin geweest. Het was een onverwacht tripje. Op dinsdagochtend hadden Greg en ik een overleg, en toen besloot ik om te gaan. ’s Middags zat ik al in de auto met een gevulde koffer. Het was zo’n 7 uur rijden. Eenmaal daar kwam ik in een super luxe hotel terecht. In dat hotel zou de bijeenkomst gehouden worden. Het was een bijeenkomst over ‘Quick Response Manufacturing’, een theorie over hoe bedrijven met een onvoorspelbare vraag en veel verschillende producten (een job shop) op de juiste manier kunnen produceren. Kooima is zo’n job shop, dus het zou een super leerzame bijeenkomst worden! De bijeenkomst duurde 2 dagen en in de ochtend had ik al snel een paar nieuwe kennissen opgedaan. De hele dag kregen we training en uitleg over de theorie en in de avond was er een netwerkbijeenkomst. Daar kwam ik Rajan Suri tegen, de professor die Quick Response Manufacturing heeft ‘uitgevonden’. Ik raakte met hem aan de praat en had de kans om veel vragen te stellen.

De tweede dag duurde tot vier uur in de middag, maar omdat er een sneeuwstorm aankwam besloot ik om nog een nacht in het hotel te blijven. Aan het einde van de middag raakte ik opnieuw aan de praat met Rajan en toen vroeg hij of ik het leuk vond om in het restaurant wat te gaan eten en bij te praten over de theorie. Natuurlijk zei ik ja! Een enorm unieke ervaring! We hebben vervolgens zo’n drie uur in het restaurant gezeten. Ik kon al mijn vragen stellen en hij heeft super veel uitgelegd en allerlei tips gegeven over hoe ik dit bij Kooima Company toe zou kunnen passen. Een hele gave, unieke en leerzame ervaring!

Na het eten ben ik nog een rondje door de stad gelopen. Helaas was het al donker. De stad deed me veel aan Rotterdam denken. Veel mensen liepen buiten, ondanks de kou (dat zie je hier in Iowa nauwelijks). De straten waren smal, de winkeltjes best klein, net zoals in Nederland. In het midden van de stad staat de Capitol Building van Madison, het centrale gemeentehuis. Een oud en imposant gebouw!

Afgelopen weekend was het lekker rustig. We waren zondag thuis. Vrijdagavond ben ik uit eten geweest met Calvin en Sarah, en Mike en Dawn. Dawn is hoogzwanger en hoopt één dezer dagen al te bevallen. We hopen dat alles goed mag gaan!

Afgelopen zaterdagavond heb ik bij Greg (mijn baas) en Kristi (zijn vrouw) gegeten. Het was heel gezellig. Voor het eten zijn we bij de buurman wezen kijken in de varkensstal. Die stallen zijn wat groter dan wij gewend zijn… Het is een stal vol jonge varkentjes, deze worden groot gebracht voor zo’n 6 maanden. Vervolgens worden ze verkocht aan de slachterij. Ja… Zo gaat dat hier in Iowa. Ze zeggen dat in deze staat meer varkens dan mensen wonen :p

Morgen gaan we met de mannen op stap om een pak te kopen. In april hopen Eric en Erica te trouwen, en het wordt dus zo langzamerhand tijd om op zoek te gaan naar een mooi pak. Ik ben benieuwd!

Dat was het weer voor deze maand. Voor de maand maart heb ik nog geen grote plannen. 22 maart ga ik met mijn collega richting Des Moines voor een bijeenkomst over ons ERP systeem. Dat wordt wel een leuk tripje!

Iedereen heel erg bedankt voor alle leuke reacties en berichtjes! Dat maakt de afstand met Nederland toch een stuk kleiner ;) Jullie horen hopelijk snel weer van me! Groetjessss

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page