top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Januari - Sneeuwstorm


Heeey allemaal, het is weer tijd voor een update. De maand januari is alweer voorbij, mennn wat vliegt de tijd… Deze keer is mijn update niet zo lang, het was een rustig maandje waarin niet veel spectaculairs gebeurd is. Het is niet altijd feest heej :p Maar ik wilde toch even van me laten horen! Nog steeds geniet ik van mijn werk. Wij zijn nu bezig om een Lean vergaderruimte op te zetten. Een soort Denktank met whiteboards en een grote ronde tafel in het midden. Zo kunnen we altijd op dezelfde plek aan de Lean projecten werken.

Het was hier afgelopen maand enorm koud. Dagelijks is het hier rond de -20, en sommige dagen zelfs veel kouder dan dat. 2 weken geleden hebben we een dikke vette sneeuwstorm over ons heen gekregen. De voorspelling was een pak van 18 inch (45cm) sneeuw met zeer sterke wind. Er werd van tevoren gewaarschuwd dat er een grote kans was dat we ons huis niet uit konden voor een paar dagen en dat we waarschijnlijk zonder elektriciteit zouden komen te zitten. In de ochtend viel het echter enorm mee, dus ik was gewoon naar mijn werk gegaan. Maar tegen de middag werd het wel heftiger, en bijna al mijn collega’s gingen toch maar naar huis. Het begon op een echte sneeuwstorm te lijken. Toen ik in de middag naar huis reed was het echt heftig. Je kon geen 10 meter ver kijken door de hevige sneeuw en wind en er lagen auto’s gestrand in de berm. Gelukkig viel het verder mee: de kids hebben maar één dag thuis gezeten van school en ik heb gewoon alle dagen kunnen werken. Ook bleef de elektriciteit het gewoon doen. Toch wel gaaf om een keer mee te maken. In de avond hebben we lekker in het bubbelbad naar de sneeuwstorm gekeken.

Ohja, nog iets gaafs! Ik ging vorige week zaterdagmiddag een rondje rijden met de auto, en toen kwam ik zo’n 30 arenden tegen in een veld net buiten het dorp. Zo enorm gaaf om te zien! Ze vlogen om mijn auto heen en waren super dichtbij. Helaas had ik mijn camera toen niet bij me. Ik was als een speer naar huis geracet, maar toen ik terug kwam zaten ze al een stuk verder in het veld. Nog steeds enorm gaaf om te zien! Hier zie je vaak arenden, maar ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen, zo gaaf!

Toen ik hierna naar huis reed was er een hele mooie zonsondergang. Welkom in Iowa tijdens het gouden uurtje:

Twee weken geleden was er in het ziekenhuis hier in het dorp een open dag. Ze hadden een grote verbouwing gedaan, en een nieuw gedeelte eraan toegevoegd. We zijn er met de hele familie naar toe geweest. Sara en Alyssa werken in dit ziekenhuis, en het is heel leuk om te zien waar nu al die verhalen gebeuren. Het is geen groot ziekenhuis, zoals wij dat gewend zijn. Voor echt grote operaties worden patiënten vaak met de helikopter naar Sioux Falls gevlogen. In het ziekenhuis in het dorp worden alleen kleinere operaties gedaan.

Ik ben ook een avondje met Eric en Erica naar een pawn shop in Sioux Falls geweest. Dit is eigenlijk gewoon een kringloopwinkeltje waar ze echt ALLES verkopen. Geweren, geluidsinstallaties, muziekinstrumenten, kleding, gereedschap, noem maar op. Toen ik in de muziekafdeling kwam viel mijn oog op een Dobro. Dit lijkt op een gitaar, alleen bespeel je het heel anders. Klinkt heel gaaf! Ik kon hem voor een prikkie kopen, dus jullie weten wel hoe ik nu mijn avonduren door breng :p (oefenen, oefenen, oefenen…)

Dat was het alweer voor deze maand. Allemaal super bedankt voor de leuke berichtjes en reacties. Dat maakt de afstand toch een heel stuk kleiner :) Tot over 4 weken!!

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page