top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

December - Las Vegas


Heeey! Allereerst de aller, allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Het is weer tijd voor een grote update. Laten we beginnen bij het begin… Kerst. Het was een rustige kerst hier. Op zaterdagavond 16 december was er een kerstviering van de zaak. Alle medewerkers waren bij elkaar, en we hebben met zo’n driehonderd man gegeten en de resultaten van afgelopen jaar gedeeld. 2017 is het beste jaar in de geschiedenis van Kooima Company! Dus daar zijn we heel blij mee.

Na de kerstviering van de zaak vroeg Phil (de eigenaar van Kooima Company) of ik het leuk vond om met hem mee te gaan naar een verjaardag van een vriend van hem die 50 was geworden. Uiteraard ging ik mee, en toen we aankwamen op de verjaardag kwam ik erachter dat deze man, samen met zijn vader, voor meer dan 50 jaar allerlei spullen had verzameld, waaronder allemaal oude auto’s! Hij had loodsen vol met oude auto’s. De meeste auto’s waren helemaal opgeknapt en verkeerden in nieuwstaat. Oude legerauto’s en bijna alle bejaarde brandweerwagens van de dorpen hier in de buurt staan er ook. Het was een museum op zich! Deze man verzameld letterlijk alles. En met alles, bedoel ik ook écht ALLES! Hij had souvenirs vanuit allerlei landen, een zeldzame Heineken verzameling, oude telefoons en mobiels, pannen, trouwjurken… Je kon het zo gek niet bedenken, of hij had het in zijn verzameling! Het was echt heel gaaf.

Rond de kerstdagen hadden we ook een kerstviering met de familie. Het was super gezellig. We hebben het bij ons thuis gevierd met de families van beide kanten. Zoals gewoonlijk was er heel veel lekker eten, zaten al de kids in het zwembad, en hebben we veel spelletjes gedaan met z’n allen.

In Amerika hebben we maar één kerstdag. Op de Nederlandse tweede kerstdag heb ik dus gewoon gewerkt. In de avond zijn we met het vliegtuig vertrokken naar Las Vegas voor een weekje vakantie. We kwamen aan toen het donker was, en ik geloof dat we rond 4u ‘s nachts (Iowaanse tijd) pas in bed lagen.

Dag 1 - Woensdag, 27 december

Toen ik de volgende ochtend wakker werd konden we pas zien hoe de omgeving er echt uitzag. Allereerst de temperatuur: het was zo’n 70 graden verschil met Iowa, waar het op dat moment rond de -35C was! Het huisje had een 5 badkamers, een zwembad, een pool- en (natuurlijk, hoe kan het ook anders in Vegas?!) pokertafel. Hier een rondleiding door het huisje.

’s Middags hebben we de stad verkent. We hebben geshopt in de bekende strip van Vegas. Een enorme drukte! We hebben een bezoekje gebracht aan de M&M-winkel, de winkel Reeses–chocoladewinkel en nog meer bekende plaatsen op de strip. Ook hebben we een kijkje genomen bij de bekende Ballagio fonteinen. De fonteinenshow was net begonnen toen we daar aankwamen. Super gaaf om te zien, er zit echt een geweld achter die fonteinen!

’s Avonds hebben we met z’n allen in het bubbelbad gezeten. We waren het goed zat na zo’n lange dag lopen.

Dag 2 - Donderdag, 28 december

Op donderdag zijn we in de ochtend naar Red Rock Canyon geweest. Dit is een gebergte dat bekend staat om de roodkleurige rotsen. Super gaaf om te zien, en het voelde echt alsof er elk moment nog een indianenstam achter een berg tevoorschijn kon komen! Op de foto’s zie je het misschien niet zo goed, maar moet je de mensen eens vergelijken met de rotsen. Die rotsen zijn gigantisch!

Na de Red Rock Canyon zijn we naar het vliegveld gegaan en hebben we Eric en Erica opgepikt (mijn Amerikaanse ‘broer’ en zijn vriendin). Na hen op te hebben gepikt zijn we naar Body Worlds gegaan, een soort museum waar echte mensen zijn opgezet om zo te laten zien hoe het menselijk lichaam er van binnen uit ziet. Een beetje luguber, maar vooral heel bijzonder! Zo laten ze bijvoorbeeld zien hoe kankergezwellen eruit zien, of het verschil tussen een normale long en een rokerslong. Ook zie je hoe de aders en spieren lopen en hoe hersenen e