top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

November - San Francisco


Heeey allemaal! Hier dan eindelijk mijn eerste update. Allereerst: ik ben veilig aangekomen. De vliegreis is goed verlopen. Onderweg heb ik zo’n beetje de hele tijd naar buiten zitten kijken. En het was zo mooi toen we over IJs- en Groenland vlogen. En achter me zat een ventje, en die deed heel de reis niets anders dan ik: heel de tijd naar buiten kijken :p

Thanksgiving

Ik ben op woensdagavond aangekomen. Donderdag was het hier Thanksgiving, dus ‘s ochtends zijn we naar de kerk geweest en in de middag hebben we bij neven en nichten van Jason gegeten. Daar hebben we kleiduiven geschoten. Het was echt geweldig lekker weer, en we konden makkelijk zonder jas naar buiten.

In de avond zijn we naar opa en oma Maassen geweest. Daar waren zo’n beetje alle broers en zussen van Becky. Het was echt super gezellig. Doorgaans ziet zo’n avond eruit als veel lol hebben en heel veel spelletjes doen.

San Francisco

Dag 1 - Maandag

Op maandag ben ik vertrokken richting San Francisco, Californië. Dat was een stad waar ik echt altijd al heen wilde. Allereerst ben ik met de auto naar Omaha, Nebraska gereden. Dit was zo’n 3 uur rijden. Vanaf Omaha ben ik naar Phoenix, Arizona gevlogen. Dat was zo ontzettend gaaf! Vanuit de lucht kon ik allerlei bekende bergen zien, en toen we dichter bij de grond kwamen zag ik de palmbomen en cactussen. Met andere woorden: het was er een behoorlijk stuk warmer dan waar ik woon in Iowa.

Na zo’n 2-uur durende overstap in Phoenix (en een douane controle verder), vloog ik eindelijk naar San Francisco. Het was ondertussen donker geworden, dus ik kon helaas nog niets van de stad zien. Toen ik aangekomen was heb ik een Uber richting de Bed and Breakfast gepakt. Het was de eerste keer dat ik Uber gebruikte, en ik moet zeggen: het werkt echt perfect. Ik had direct een gesprek met een kenner van de stad (een dikke amerikaan met een baard en een blikje cola in z’n hand), en hij gaf me allerlei tips over wat ik allemaal zou kunnen doen in de stad. Eenmaal aangekomen bij de Bed and Breakfast zag ik allemaal sirenes en politieauto’s om het huis waar ik moest zijn. Maar gelukkig niets aan de hand, in de straat verderop was er een gasexplosie geweest. De host van de Bed and Breakfast liet me snel het huis zien: een groot huis, met een gezamenlijke badkamer, keuken en huiskamer, en ieder zijn eigen slaapkamer. De slaapkamers waren behoorlijk groot.

Dag 2 - Dinsdag

Toen ik ‘s ochtends wakker werd (om half 6) kwam de zon precies op. Toen ik uit mijn raam keek, keek ik op de stad die een rode gloed kreeg door de opkomende zon. Ik kon niet wachten om eruit te gaan, dus ik had me snel aangekleed, en ben een enorm eind gaan lopen door Mission Street. Ik moest heel erg lachen, want geloof me: daar liepen gekken rond! Dit is er bijvoorbeeld zo eentje…

Na een heel vies ontbijt te hebben gegeten bij de McDonalds heb ik als een speer maar een Uber besteld om naar Lombard street te gaan: de kronkeligste weg ter wereld. De taxidriver stelde voor om er ook een keer overheen te rijden, dus zo gezegd, zo gedaan. Was super leuk!

Daarna ben ik richting de baai gelopen. Onderweg heb ik snel een camera gekocht, want ik wilde het uitzicht wel vast kunnen leggen! Toen ik bij het water kwam kreeg ik het gevoel wat ik altijd kreeg als we met de fam op vakantie gingen naar Texel: je hoort de meeuwen, het water klotsen, en je ziet de vissersbootjes in de haven liggen, terwijl je de touwen tegen de masten hoort slaan. Super gaaf om te zien, want er hing echt een ‘Free Willy’-sfeer.

Op mijn kamer hangt al jaren een foto van de Golden Gate Bridge, en ik had altijd al de wens om die foto zelf te nemen, vanaf precies dezelfde locatie. Ik had alleen de brug nog steeds niet gezien, die ik zo ontzettend graag wilde zien! Dus ik ben richting het westen gelopen. Het was alleen wat verder dan ik dacht, want ik heb er achteraf 3 uur over gedaan om bij de brug te komen… Maar het resultaat was geweldig. Het was heel helder en heerlijk warm. Dus ik ben bij de brug gaan zitten om de zonsondergang vast te leggen. Ik denk dat ik zo’n 3 uur bij de brug heb gezeten, totdat het helemaal donker was. En ja… Ik ging alleen op vakantie, maar denk maar niet dat ik daar de enige was! Ik heb in die tijd dat ik daar zat, 6 keer de vraag gehad of ik een foto wilde maken van iemand. Nou, zo krijg je die 3 uur makkelijk vol! Aan het eind kwamen er 2 dames uit Maleisië, die ook vroegen of ik een foto wilde maken. We raakten aan de praat en het was super gezellig. Ze vertelden dat ze goede vriendinnen zijn en dat ze een paar grote steden van Amerika wilden zien, in de drie weken dat ze hier waren. Uiteindelijk vroegen ze wat ik de volgende dag voor plannen had. Ik was van plan om een fiets te huren en de Golden Gate Bridge over te fietsen. Toen ik dat vertelde vroegen ze heel spontaan of ze mee mochten. Dus toen hebben we afgesproken om de dag erna een fietstocht te maken.

Dag 3 - Woensdag

De volgende ochtend ben ik om half 6 m’n bed uit gegaan om foto’s te maken van de zonsopgang. Ik had een Uber besteld en de chauffeur vroeg wat ik in de stad kwam doen. Ik had hem uitgelegd dat ik graag fotografeer en toen reageerde hij enthousiast dat hij zelf ook foto- en videograaf is. We hadden een super leuk gesprek en aan het einde vroeg hij of ik zin had om donderdag met hem mee te gaan om zijn nieuwe camera uit te proberen! Hoe leuk! Eenmaal aangekomen bij de Golden Gate Bridge, zag ik een hele gave oude auto staan onder de brug. Ik ben als een gek naar beneden gelopen om er een foto van te maken. Eenmaal bij de auto aangekomen kwam ik in gesprek met de eigenaar ervan, Rafael. Hij was razend enthousiast en hij heeft de auto wel 3 keer anders geparkeerd zodat ik er foto’s van kon maken.

Na die unieke ervaring ben ik lopend de brug over gestoken naar het plaatsje Sausalito. Daar had ik met de maleisische dames afgesproken. De wandeling naar Sausalito duurde ongeveer twee uur. We hadden wat gegeten en gingen daarna naar het fietsverhuur. Het was echt lachen, want die dames moesten eerst leren fietsen, voordat we uiteindelijk echt weg konden. We hebben enorm gelachen! Ik moest ze uitleggen wanneer ze hun versnellingen moesten veranderen als we een heuvel op fietsen. Geweldig! We zijn eerst de brug over gefietst. Die dames waren helemaal op! Eenmaal aan de andere kant van de brug zijn we naar de Palace of Fine Art gefietst. Een heel gaaf oud gebouw. Het is in 1915 gebouwd als onderdeel voor de Panama-Pacific Exposition, waarin er werd gevierd dat het Panamakanaal gereed was. Heel gaaf om te zien! Helaas zag ik geen kans meer om er ’s avonds heen te gaan. Dan schijnt hij helemaal verlicht te worden.

Na deze stop moesten we snel naar down town San Francisco om de fietsen weer in te leveren, want de dames moesten hu vliegtuig naar Las Vegas halen. Na hun fietsen weer ingeleverd te hebben ben ik zelf nog op de fiets de stad in gegaan om de grote binnenstad te bekijken. Het was er heel druk, maar echt zo gaaf om het allemaal te zien. Echt ongekend dat daar fietsers rijden. Echt op de raarste plekken mag je gewoon fietsen, heel anders dan dat wij Hollanders gewend zijn.

San Francisco is echt een typisch Amerikaanse stad. De stad typeert zich met de typische trams (cable cars) en de steile hellingen in de stad. De stad is gebouwd op de rotsen en heuvels aan de kust van de Pacific Ocean. Op een groot plein was ook nog een leuk tafereel: er stond een man blues muziek te zingen, en op de achtergrond was er een invasie aan skateboarders allerlei stunts aan het oefenen, terwijl ondertussen de gele taxi’s voorbij raasden en de mensen de drukke weg probeerden over te steken. Uiteindelijk ben ik terug gereden naar het fietsverhuur, en heb ik weer een Uber naar huis gepakt. Ik was helemaal versleten, en het was tijd om al de foto’s van die dag uit te zoeken :p

Dag 4 - Donderdag

Donderdag heb ik even lekker uitgeslapen tot 8 uur. Om 9 uur heb ik een goed ontbijt gegeten in Café St Jorge; een typisch studenten breakfast restaurantje. Ik heb er een ontzettend goede sandwich op met Portugese kaas, ham en banaan. Het klinkt raar, maar geloof me: een van de beste ontbijtjes ooit! Om 10 uur pikte Gavin, de videograaf me op. We zijn eerst naar de oceaan gereden om daar foto’s te maken. Vervolgens naar de Golden Gate aan de zuidkant van de baai. Daarna zijn we de brug overgestoken en zijn we via de wereldberoemde Conzelman Road langs de oceaan gereden. Dit is de iconische weg waarop veel auto commercials gefilmd worden. Je kent zo’n filmpje vast wel… Een mooie auto, mooie weg en de oceaan op de achtergrond… Nou, daar is het!

Vervolgens zijn we naar de Muir Woods gereden, een park vol met de grootste bomen ter wereld. Het zijn de dikste en hoogste bomen ter wereld , legde men mij uit. Heel bizar om het te zien, ik heb zulke bomen echt nog nooit gezien! Geweldig!

Na de Muir Woods zijn we naar Treasure Island gereden; een eiland op het midden van de Bay Bridge van San Francisco. Daar hebben we zonsondergang gekeken over de enorme stad. Het was een unieke ervaring. Echt zo mooi om zonsondergang te bekijken in Amerika. Hier een paar shots van die avond.

Dag 5 - Vrijdag

Op vrijdagochtend ben ik weer naar de airport gegaan. Om 10u zou mijn vliegtuig vertrekken. Zoals gewoonlijk is Juul weer veel te vroeg... dus ik heb lekker nog 1,5 uur moeten wachten tot mijn vliegtuig opsteeg. Maar ik was tenminste wel op tijd! Ik vloog van San Francisco naar Dallas, Texas. En daarna vanaf Dallas weer terug naar Omaha. Vanaf Omaha moest ik nog 3 uur naar huis rijden. Ik was ‘s avonds rond 10 uur thuis.

Weer thuis

Zaterdag en zondag heb ik lekker rustig aan gedaan. Op zondag zijn we tussen de kerkdiensten door bij opa en oma Maassen wezen eten. Dat doen we altijd om de week. Altijd super gezellig, en oma kan zo geweldig goed koken! Het doet me altijd herinneren aan onze Hollandse prak, en dan moet ik altijd heel erg aan thuis denken…

Maandag ben ik weer begonnen bij Kooima Company. Het is echt heerlijk om hier weer te zijn. Mijn doel voor komend jaar is om een uit te vinden hoe deze machinefabriek met enorm veel geautomatiseerde machines, en 175 man personeel een planning afdeling kan krijgen zodat de productie efficienter verloopt. Het is de bedoeling dat ik bij het einde van dit jaar een planningsafdeling heb opgezet die het mogelijk maakt om de hele productie te plannen. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf kortere levertijden kan garanderen en dat het efficiënter kan werken, dus meer orders verwerken in dezelfde tijd. Een enorm gave uitdaging dus! En geloof me, werk is super leuk als het eigenlijk je hobby is :p Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk :)

Dat was het weer voor deze keer. Ik hoop jullie elke maand een update te geven. Schrijf je gerust in via de inschrijfknop links onderaan het scherm. Dan krijg je automatisch een email zodra ik een nieuw bericht plaats. Laat gerust een reactie achter! Het is altijd heel leuk om wat van jullie te horen! :)

De volgende update wil echt niet missen! We hopen na de kerst een week op vakantie te gaan naar Las Vegas, om de Grand Canyon te kunnen zien! LATERZZZZ

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page