top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

November - San Francisco


Heeey allemaal! Hier dan eindelijk mijn eerste update. Allereerst: ik ben veilig aangekomen. De vliegreis is goed verlopen. Onderweg heb ik zo’n beetje de hele tijd naar buiten zitten kijken. En het was zo mooi toen we over IJs- en Groenland vlogen. En achter me zat een ventje, en die deed heel de reis niets anders dan ik: heel de tijd naar buiten kijken :p

Thanksgiving

Ik ben op woensdagavond aangekomen. Donderdag was het hier Thanksgiving, dus ‘s ochtends zijn we naar de kerk geweest en in de middag hebben we bij neven en nichten van Jason gegeten. Daar hebben we kleiduiven geschoten. Het was echt geweldig lekker weer, en we konden makkelijk zonder jas naar buiten.

In de avond zijn we naar opa en oma Maassen geweest. Daar waren zo’n beetje alle broers en zussen van Becky. Het was echt super gezellig. Doorgaans ziet zo’n avond eruit als veel lol hebben en heel veel spelletjes doen.

San Francisco

Dag 1 - Maandag

Op maandag ben ik vertrokken richting San Francisco, Californië. Dat was een stad waar ik echt altijd al heen wilde. Allereerst ben ik met de auto naar Omaha, Nebraska gereden. Dit was zo’n 3 uur rijden. Vanaf Omaha ben ik naar Phoenix, Arizona gevlogen. Dat was zo ontzettend gaaf! Vanuit de lucht kon ik allerlei bekende bergen zien, en toen we dichter bij de grond kwamen zag ik de palmbomen en cactussen. Met andere woorden: het was er een behoorlijk stuk warmer dan waar ik woon in Iowa.

Na zo’n 2-uur durende overstap in Phoenix (en een douane controle verder), vloog ik eindelijk naar San Francisco. Het was ondertussen donker geworden, dus ik kon helaas nog niets van de stad zien. Toen ik aangekomen was heb ik een Uber richting de Bed and Breakfast gepakt. Het was de eerste keer dat ik Uber gebruikte, en ik moet zeggen: het werkt echt perfect. Ik had direct een gesprek met een kenner van de stad (een dikke amerikaan met een baard en een blikje cola in z’n hand), en hij gaf me allerlei tips over wat ik allemaal zou kunnen doen in de stad. Eenmaal aangekomen bij de Bed and Breakfast zag ik allemaal sirenes en politieauto’s om het huis waar ik moest zijn. Maar gelukkig niets aan de hand, in de straat verderop was er een gasexplosie geweest. De host van de Bed and Breakfast liet me snel het huis zien: een groot huis, met een gezamenlijke badkamer, keuken en huiskamer, en ieder zijn eigen slaapkamer. De slaapkamers waren behoorlijk groot.

Dag 2 - Dinsdag

Toen ik ‘s ochtends wakker werd (om half 6) kwam de zon precies op. Toen ik uit mijn raam keek, keek ik op de stad die een rode gloed kreeg door de opkomende zon. Ik kon niet wachten om eruit te gaan, dus ik had me snel aangekleed, en ben een enorm eind gaan lopen door Mission Street. Ik moest heel erg lachen, want geloof me: daar liepen gekken rond! Dit is er bijvoorbeeld zo eentje…