top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

November - San Francisco


Heeey allemaal! Hier dan eindelijk mijn eerste update. Allereerst: ik ben veilig aangekomen. De vliegreis is goed verlopen. Onderweg heb ik zo’n beetje de hele tijd naar buiten zitten kijken. En het was zo mooi toen we over IJs- en Groenland vlogen. En achter me zat een ventje, en die deed heel de reis niets anders dan ik: heel de tijd naar buiten kijken :p

Thanksgiving

Ik ben op woensdagavond aangekomen. Donderdag was het hier Thanksgiving, dus ‘s ochtends zijn we naar de kerk geweest en in de middag hebben we bij neven en nichten van Jason gegeten. Daar hebben we kleiduiven geschoten. Het was echt geweldig lekker weer, en we konden makkelijk zonder jas naar buiten.

In de avond zijn we naar opa en oma Maassen geweest. Daar waren zo’n beetje alle broers en zussen van Becky. Het was echt super gezellig. Doorgaans ziet zo’n avond eruit als veel lol hebben en heel veel spelletjes doen.

San Francisco

Dag 1 - Maandag

Op maandag ben ik vertrokken richting San Francisco, Californië. Dat was een stad waar ik echt altijd al heen wilde. Allereerst ben ik met de auto naar Omaha, Nebraska gereden. Dit was zo’n 3 uur rijden. Vanaf Omaha ben ik naar Phoenix, Arizona gevlogen. Dat was zo ontzettend gaaf! Vanuit de lucht kon ik allerlei bekende bergen zien, en toen we dichter bij de grond kwamen zag ik de palmbomen en cactussen. Met andere woorden: het was er een behoorlijk stuk warmer dan waar ik woon in Iowa.

Na zo’n 2-uur durende overstap in Phoenix (en een douane controle verder), vloog ik eindelijk naar San Francisco. Het was ondertussen donker geworden, dus ik kon helaas nog niets van de stad zien. Toen ik aangekomen was heb ik een Uber richting de Bed and Breakfast gepakt. Het was de eerste keer dat ik Uber gebruikte, en ik moet zeggen: het werkt echt perfect. Ik had direct een gesprek met een kenner van de stad (een dikke amerikaan met een baard en een blikje cola in z’n hand), en hij gaf me allerlei tips over wat ik allemaal zou kunnen doen in de stad. Eenmaal aangekomen bij de Bed and Breakfast zag ik allemaal sirenes en politieauto’s om het huis waar ik moest zijn. Maar gelukkig niets aan de hand, in de straat verderop was er een gasexplosie geweest. De host van de Bed and Breakfast liet me snel het huis zien: een groot huis, met een gezamenlijke badkamer, keuken en huiskamer, en ieder zijn eigen slaapkamer. De slaapkamers waren behoorlijk groot.

Dag 2 - Dinsdag

Toen ik ‘s ochtends wakker werd (om half 6) kwam de zon precies op. Toen ik uit mijn raam keek, keek ik op de stad die een rode gloed kreeg door de opkomende zon. Ik kon niet wachten om eruit te gaan, dus ik had me snel aangekleed, en ben een enorm eind gaan lopen door Mission Street. Ik moest heel erg lachen, want geloof me: daar liepen gekken rond! Dit is er bijvoorbeeld zo eentje…

Na een heel vies ontbijt te hebben gegeten bij de McDonalds heb ik als een speer maar een Uber besteld om naar Lombard street te gaan: de kronkeligste weg ter wereld. De taxidriver stelde voor om er ook een keer overheen te rijden, dus zo gezegd, zo gedaan. Was super leuk!

Daarna ben ik richting de baai gelopen. Onderweg heb ik snel een camera gekocht, want ik wilde het uitzicht wel vast kunnen leggen! Toen ik bij het water kwam kreeg ik het gevoel wat ik altijd kreeg als we met de fam op vakantie gingen naar Texel: je hoort de meeuwen, het water klotsen, en je ziet de vissersbootjes in de haven liggen, terwijl je de touwen tegen de masten hoort slaan. Super gaaf om te zien, want er hing echt een ‘Free Willy’-sfeer.

Op mijn kamer hangt al jaren een foto van de Golden Gate Bridge, en ik had altijd al de wens om die foto zelf te nemen, vanaf precies dezelfde locatie. Ik had alleen de brug nog steeds niet gezien, die ik zo ontzettend graag wilde zien! Dus ik ben richting het westen gelopen. Het was alleen wat verder dan ik dacht, want ik heb er achteraf 3 uur over gedaan om bij de brug te komen… Maar het resultaat was geweldig. Het was heel helder en heerlijk warm. Dus ik ben bij de brug gaan zitten om de zonsondergang vast te leggen. Ik denk dat ik zo’n 3 uur bij de brug heb gezeten, totdat het helemaal donker was. En ja… Ik ging alleen op vakantie, maar denk maar niet dat ik daar de enige was! Ik heb in die tijd dat ik daar zat, 6 keer de vraag gehad of ik een foto wilde maken van iemand. Nou, zo krijg je die 3 uur makkelijk vol! Aan het eind kwamen er 2 dames uit Maleisië, die ook vroegen of ik een foto wilde maken. We raakten aan de praat en het was super gezellig. Ze vertelden dat ze goede vriendinnen zijn en dat ze een paar grote steden van Amerika wilden zien, in de drie weken dat ze hier waren. Uiteindelijk vroegen ze wat ik de volgende dag voor plannen had. Ik was van plan om een fiets te huren en de Golden Gate Bridge over te fietsen. Toen ik dat vertelde vroegen ze heel spontaan of ze mee mochten. Dus toen hebben we afgesproken om de dag erna een fietstocht te maken.

Dag 3 - Woensdag

De volgende ochtend ben ik om half 6 m’n bed uit gegaan om foto’s te maken van de zonsopgang. Ik had een Uber besteld en de chauffeur vroeg wat ik in de stad kwam doen. Ik had hem uitgelegd dat ik graag fotografeer en toen reageerde hij enthousiast dat hij zelf ook foto- en videograaf is. We hadden een super leuk gesprek en aan het einde vroeg hij of ik zin had om donderdag met hem mee te gaan om zijn nieuwe camera uit te proberen! Hoe leuk! Eenmaal aangekomen bij de Golden Gate Bridge, zag ik een hele gave oude auto staan onder de brug. Ik ben als een gek naar beneden gelopen om er een foto van te maken. Eenmaal bij de auto aangekomen kwam ik in gesprek met de eigenaar ervan, Rafael. Hij was razend enthousiast en hij heeft de auto wel 3 keer anders geparkeerd zodat ik er foto’s van kon maken.