top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 16 - Thanksgiving


Heeey allemaal. Ik heb weer een geweldige week achter de rug. Laat ik beginnen bij vrijdagavond. Vrijdagavond hebben we sneeuw opgeruimd en zijn we met de quad door de sneeuw wezen crossen. Het was echt leuk, het sneeuw kwam gewoon over het stuur, en we zaten er echt helemaal onder. Daarna zijn we, koud en verkleumd, heerlijk het bubbelbad in gedoken. Daar lekker heel de avond in gezeten met een drankje, en gezellig zitten kletsen met m’n ‘ouders’ en ‘broertje’ en ‘zusjes’ :p

Zaterdagochtend ben ik vroeg mijn bed uit gegaan om foto’s te maken van de zonsopgang met de verse sneeuw. Het was zo vreselijk mooi om te zien! Ik heb ook veel wild gezien, hertjes die tot hun buik toe in de sneeuw renden, met het sneeuw dat als poeder om hun oren vloog. Helaas lukte het me niet om er op tijd een foto van te maken, maar het was echt vreselijk gaaf om te zien!

Rond 8u ben ik naar Nick gegaan om te helpen met het assembleren van zijn speelgoed. Het was super gezellig. Tussen de middag heb ik daar gegeten. Daarna ben ik naar huis gegaan om te helpen met het klaarzetten voor alles voor mijn verjaardag, die we die avond zouden vieren. Alles aangeveegd en overal stoelen vandaan gehaald.

’s Avonds kwam alle visite. Er was iets van 50 man, het was heel druk en echt super gezellig. In tegenstelling tot een verjaardag in Holland brengt de visite hier het eten mee. De één neemt een salade mee, de ander een taart. En zo had ‘oma’ van Surksum een vreselijk gave taart voor me gemaakt. Ze heeft er echt haar best voor gedaan, en toen ik hem zag ging ik echt helemaal uit m’n dak! Niet normaal hoeveel tijd ze daarin gestoken heeft, echt vreselijk gaaf! We hebben gezellig met z’n allen zitten eten en na het eten gingen de kids massaal het zwembad in. Rond 9u moest ik natuurlijk 20 kaarsjes uitblazen en de taart verdelen. Het was echt lachen want het waren soort knetterkaarsjes, die weer aangingen als je ertegenaan blies. Dus ik kreeg die kaarsjes niet uit! Ik heb er een filmpje van laten maken. We hebben echt gelachen!

Zondag twee keer naar de kerk geweest en tussen de middag bij ‘opa en oma’ gegeten, weer een heerlijke Hollandse prak!

Maandag weer naar mijn werk. Helaas is het einde van mijn stage al een beetje in zicht. Ik moet er echt niet aan denken weer te stoppen en terug te gaan naar school. Ik heb het hier zo enorm naar mijn zin!

Maandagavond heb ik bij Nick gegeten en heb ik weer geholpen met het assembleren van zijn speelgoed. Dinsdagavond ben ik met vrienden in Sioux Falls uit eten geweest voor mijn verjaardag. We zijn weer naar Buffalo Wild Wings geweest en hebben daar lekker kippenpootjes gegeten. Ook liet Casey zien dat hij die middag een hert geschoten had. Hij had hem al ontleed en hij hing in de schuur (dat is gewoon heel normaal hier) :p

Woensdag hoefden we maar een halve dag te werken, tot 13u. Het bedrijf hield een ‘No shave November’ (niet scheer november) en om 13u was er een barbecue georganiseerd en onder het eten werden er prijzen uitgereikt aan de mensen die de langste baard hadden. Er deden zo’n 50 mensen mee, en er werden prijzen uitgereikt als ‘the best personal fit’, ‘the tinnest beard’ of ‘the longest beard’. Na de prijsuitreikingen konden we naar huis en begon het weekend.

Donderdag was het Thanksgiving. In de ochtend was het kerk en daarna zijn we eerst naar ‘opa en oma’ van Surksum geweest. Op de heenweg zagen we drie arenden in een boom zitten, net buiten het dorp. Het blijven echt geweldige beesten om te zien! Hier een paar foto’s ervan.

Bij ‘opa en oma’ hebben we met de hele familie gegeten en kleiduiven geschoten. Het was echt super gezellig! Buiten was het wel een ijskoude wind, en het is hier nu al enkele dagen rond -10 graden buiten. Hier een filmpje van het kleiduiven schieten.

Na het kleiduivenschieten zijn we naar ‘opa en oma’ Maassen geweest (de ouders van Becky). Ook daar was de hele familie, alleen dan nu van de andere kant. De broers en zussen van Becky komen van overal vandaan. Daar hebben we weer lekker gegeten. Ja, Thanksgiving is hier een hele happening, met familie en eten, eten en eten :p

Vrijdag, had ik nog een dag vrij van het werk. Vanmiddag ben ik met Nick naar de Sale Barn geweest. Daar was een kalverenveiling. Het was echt super leuk om te zien, al die ‘cowboys’ bij elkaar om proberen de beste koeien te kopen. Eén uit Montana, een andere uit New Mexico, weer een andere van de andere kant van Iowa. Het is dus best een bijzondere dag, want de hele familie is bij elkaar. Sommigen van de broers en zussen had ik nog niet gezien, dus heb opnieuw weer nieuwe mensen ontmoet :p

Vanavond gaan we weer naar ‘opa en oma’ Maassen. Nog één avondje met de hele familie en dan gaat iedereen weer naar huis rijden. De broer uit New Mexico moet bijna 20 uur naar huis rijden!

Deze week is het weer een tijdje boven de 0 graden geweest, dus veel sneeuw is alweer weg. Maar het meeste ligt er nog wel. Gisteren is er nog 2 inch sneeuw bijgekomen, maar dat is niks vergeleken met wat er vorige week was gevallen. Vanaf gisteren is het wel stukken kouder, en het schijnt voorlopig ook niet veel warmer te worden. Ik breng jullie volgende week weer op de hoogte :) Groetjess

 
Foto's week 16

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page