top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 11 - Jagen


Heeey allemaal,

Het is weer tijd voor een bericht! Ik heb deze week weer een super weekje gehad. Op mijn stage is heb ik ook een paar hele grote stappen gezet in de goede richting. Ik zal beginnen bij vorige week vrijdagavond. Ik heb toen met m’n ‘moeder’ en jongste ‘zusje’ een stuk gefietst. Hier in het dorp is een fietspad door het bos. Echt een mooi stukje. We hebben nog wat wild gezien. Helaas kon ik er geen foto van maken. De zon ging onder en het was heel mooi.

Zaterdagochtend ben ik ’s ochtends vroeg (4u) uit mijn bed gegaan en met Greg, de begeleider van mijn werk, en 4 van zijn zonen op eenden wezen jagen, ongeveer een uurtje hier vandaan. Het was nog donker toen we aankwamen. In een meertje, ergens diep in een heuvellandschap, hebben we nep eenden in het water gelegd, en toen was het geduld hebben tot de eenden kwamen. Ondertussen kwam de zon op, dat was zo vreselijk gaaf! Hier een paar foto’s:

Na vier eenden geschoten te hebben zijn we in de auto gestapt om wat andere meertjes op te zoeken. De eenden hier denken niet dat je ze brood komt brengen als je naar ze toekomt, zoals bij ons in de stad, dus daarom moet je ze van echt een halve kilometer sluipend benaderen. Het was echt lachen! Na heel lang kruipen door het riet en moeras waren we heel dicht bij de eenden. Ineens vlogen ze op, en toen hebben we er nog 2 geschoten. Dieren doden is niet mijn hobby, maar de hele sfeer eromheen was echt enorm leuk!

In het weekend hebben we lekker rustig aan gedaan. Zaterdagavond hebben we met de hele fam bij ‘opa en oma’ gegeten. Zondag waren we lekker thuis en hebben we nog een paar keer Kolonisten van Catan gedaan.

Maandagochtend weer naar m’n stage. Verschillende mensen hebben me gevraagd eens meer over mijn stage te vertellen. Ik heb nu aan de hand van zo’n 50 interviews met allemaal verschillende mensen in het bedrijf het probleem dat in de organisatie speelt in kaart gebracht. Vanaf nu is het tijd om over een serieuze bedrijfsbrede oplossing te denken. Ik heb deze week dus heel de dag achter mijn bureau allerlei boeken gelezen die me op ideeën konden brengen. Ondertussen heb ik een simulatie gemaakt van het productieproces binnen het bedrijf, eigenlijk kan je het vergelijken met een soort boordspel. Aan de hand van dat ‘spel’ kan ik nu scenario’s testen in de productie; wat gebeurd er als we dit doen, wat gebeurd er als we dat doen. Gisterochtend ben ik vroeg naar m’n werk gegaan en hebben we verschillende scenario’s uitgetest met mijn begeleider en 2 andere afdelingsmanagers. Het heeft me super veel nieuwe inzichten gegeven en ik heb nu een steeds duidelijker beeld van wat een oplossing kan zijn om de efficiëntie van de processen enorm te verbeteren. Ook de mensen van het bedrijf lijken er erg enthousiast over, en als ik dat zie ben ik blij met m’n werk :)

Gistermiddag heb ik weer een rondleiding gehad bij een bedrijf, Pella. Het is een bedrijf dat ramen produceert in allerlei soorten en maten. Het is al zo’n 20 jaar actief bezig met Lean produceren, een soort ‘bedrijfsfilosofie’ over hoe je de processen zo efficiënt mogelijk kan maken. Ik leer altijd het meeste van de praktijk, in plaats van de boeken lezen (niet dat dit onnodig is! ;) ). Dus daarom probeer ik veel bedrijven te bezoeken om ervan te leren en dat mee te nemen in mijn stageplan.

Volgende week dinsdag ga ik weer met Scott op pad. We gaan naar Des Moines, zo’n vier uur hier vandaan. Daar geeft Paul Akers (een Lean fanatiekeling) een conferentie over Lean. Voordat ik naar Amerika ging wist ik al van hem, en nu is het dus een geweldige gelegenheid om hem een keer te zien, en misschien ook te ontmoeten. Ik hoop er veel van te leren. De conferentie duurt twee dagen, dag 1 is gevuld met workshops met allerlei zakenmannen om over Lean na te denken. In de avond is er een netwerkbijeenkomst, dat lijkt me ook wel leuk om een keer mee te maken. Dag 2 is de conferentie. Ik ben super benieuwd en heb er echt veel zin in. Het schijnt dat op de heenweg naar Des Moines Amish woont, het lijkt me ook wel gaaf om die mensen een keer te zien, met de huifkarren enzo. Als we het zien laat ik het jullie zien volgende week ;)

Gisteravond heeft het hier enorm geregend. Er was zelf een waarschuwing afgegeven dat er tornado’s verwacht konden worden. Ik vond het wel cool! De hele lucht trok soort van groen en het onweerde ook, maar het is geen tornado geworden. Vandaag ga ik weer lekker rustig aan doen. Ben wilde Stratego met me doen, dus misschien ga ik dat even doen. Het is ook weer lekker weer en zo’n 20 graden, dus ik ga denk ook even lekker van het weer genieten zodra dat nog een beetje lekker is. Ik breng jullie volgende week weer op de hoogte! Super bedankt voor alle leuke berichtjes en reacties weer. Ik vind het echt super leuk als jullie reacties achterlaten! Tot volgende weeeeek :)

 
Foto's week 11
Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page