top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 9 - Black Hills


Heeeey allemaal! Het is weer tijd voor een update. Dit keer een grote update, want ik heb jullie veel te vertellen! Donderdagavond vroeg Casey of ik wilde zien hoe sojabonen gemaaid worden. Het leek me wel leuk om te zien, en dat was het ook! Ik ging mee op de combine en z’n vader heeft me helemaal uitgelegd hoe alles werkte. Die velden zijn zo geweldig groot. Ze doen er 2 volle dagen over om de velden te maaien. Er was een super mooie zonsondergang. Ik heb er een paar foto’s van kunnen maken.

Ik ben afgelopen weekend (vrijdag en zaterdag) naar de Black Hills geweest. Vrijdagochtend ben ik om 2u mijn bed uit gegaan. Toen naar Greg en daar om 3u vertrokken. Na zo’n 4 uur rijden over de vlakke, wijduitgestrekte prairie kwamen we aan bij de Badlands. Badlands betekent ‘slechte landen’. Toen de indianen in Amerika verdreven werden door de settlers en er een overheid kwam, hebben ze dit land aan de indianen gegeven. Het land is verschrikkelijk mooi, maar totaal waardeloos, er groeit niks. Ik heb er maïsvelden gezien die gewoon half leeg waren doordat het er eigenlijk gewoon niet kan groeien. Toen we aankwamen bij de Badlands kwam de zon op. Het was vreselijk gaaf om te zien. Het leek de Grand Canyon wel! De ‘bergen’ waren niet heel hoog, maximaal zo’n 400 meter. Het was heel bijzonder, want het is een landschap midden in de vlakte van de prairie. Het is er zo vlak dat je van horizon tot horizon kan kijken, overal om je heen. Na een tijdje kwam er een hele donkere lucht, en dat was ook heel gaaf om te zien, want de zon scheen nog op de bergen, en de lucht erachter leek wel zwart! Hier een paar foto’s.