top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 1 - Gastgezin


Heyy allemaal,

Ik heb weer wat tijd kunnen vinden om jullie te laten weten hoe het met me is. Ik had beloofd om jullie het huis te laten zien. Ik heb tussen de tijden door wat foto's gemaakt.

Kijk, dit is het huis. Het is echt enorm groot, maar het schijnt een vrij normaal huis te zijn hier. Ze hebben drie garages, want ze hebben ongeveer 5 pickups. Het huis bestaat uit 3 verdiepingen: de kelder, de keuken en woonkamer, en de slaapkamers. De kelder is een speelkamer waar een pool- en pingpongtafel staan. Ze vragen steeds of ik zin heb om te zwemmen, poolen of pingpongen. Dus ik word heel de dag bezig gehouden ;)

En kijk, dit is één van de pickups die ze hebben. Echt een bakbeest. Je moet er echt in klimmen en uitkijken dat je er niet uit valt bij het uitstappen, want volgens mij breek je dan echt alles :p

Ik heb zoveel dingen die ik jullie wil vertellen maar het is teveel om op te schrijven. Jullie zouden gewoon een keer hierheen moeten komen om het allemaal mee te maken ;) En ohja! Niet te vergeten: het zwembad. Kijk, dit is het zwembad. Het is ongeveer 10 bij 30 meter, en in de hoek is een klein, warm bubbelbad.

Het ventje op de voorgrond is Benjamin. Echt een leuk ventje en ik moet heel de dag met 'm mee om te poolen, pingpongen en zwemmen in 'the basement'. Morgen ga ik met Calvin, de oudste zoon van het gezin, en een paar mensen van de kerk zwemmen in een meer hier in de buurt. Ik ben benieuwd wie ik dan allemaal weer ga ontmoeten. Kortom: ik vermaak me heel erg hier en het lijkt erop dat ik een mooie en leerzame tijd tegemoet ga.

Vandaag heb ik ook een rondleiding gehad door het bedrijf waar ik stage ga lopen. Het zag er allemaal echt heel gaaf en modern uit. Allemaal geautomatiseerde machines en robots, en de mensen waren ook erg aardig. Na de rondleiding heb ik een auto gekregen waar ik de komende tijd gratis in mag rijden. Voor hier is het een oude auto, maar ik vind 'm te gek! Alles is automatisch (zelfs de achterklep!) en hij rijdt echt zoals een Amerikaanse auto hoort te rijden: als je over een hobbel gaat dan voel je hem een kwartier daarna nog steeds na veren :p Het is een Buick. Kijk, dit is 'm:

En ze willen hier een fiets voor me kopen. Ik zei dat ze het niet moesten doen, maar we zijn naar allerlei winkels geweest en ze gaan er echt een voor me kopen. Het zijn echt super aardige en gastvrije mensen. Ik heb het gewoon echt super naar m'n zin. Het Engels gaat steeds beter. 's Avonds denk ik zelfs al in het Engels, alleen in de ochtend heb ik weer even opstartproblemen. Maar vanmiddag waren we op een bruiloft, en daar waren ook een paar mensen die Nederlands praatten. Maar ik moest aan het begon echt weer even terugschakelen naar het Nederlands, want tijdens het gesprek had ik steeds de neiging om weer in het Engels te antwoorden en moest ik zoeken naar Nederlandse woorden. Dus het gaat als snel de goede kant op ;)

Het is hier al dagen lang rond de 36 graden en het schijnt de komende dagen alleen nog maar warmer te worden. De natuur hier is heuvelachtig. Gisteren waren we onderweg naar een Mexicaans restaurant in Sioux Center, en onderweg vloog er een fazant tegen de auto. Ik schrok me rot, maar het schijnt hier heel normaal te zijn. Een vriendin van een jongen hier had gisteren zelfs een aanrijding met een hert.

Er vliegen hier allemaal grote vlinders en soms zie je zelfs Amerikaanse arenden. Ik ga proberen er één op de foto te krijgen! Het schijnt ook dat hier slangen leven en wolven lopen. Ik ben echt benieuwd wat ik allemaal nog te zien krijg.

Kortom: ondanks dat al de nieuwe indrukken vermoeiend zijn, heb ik het echt heel erg naar m'n zin. Ik zal snel weer van me laten horen! Het allerbeste en tot snel! Doeidoeii

 
Foto's week 1
Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page