top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 10 - Nieuwe schoenen


Heey allemaal! Het is weer vrijdag, dus tijd voor een bericht :) Laten we beginnen bij vrijdagavond. Vrijdagavond ben ik met een paar vrienden uit eten geweest in Sioux Center. Daarna zijn we naar ons huis gegaan en hebben we lekker de hele avond in het bubbelbad gehangen. Was super gezellig. Zaterdagochtend hebben we weer gequad in de achtertuin en in de middag ben ik een rondje wezen rijden. Ik had enkele dorpjes hier in de buurt nog niet gezien en het was lekker weer, dus toen ben ik lekker in de auto gestapt. Ik ben van Rock Valley (waar ik woon) naar Inwood gereden, daarna naar Doon, daarna naar Hull, daarna naar Sioux Center, en vanaf daar weer naar huis. Onderweg heb ik wat foto’s gemaakt.

Zaterdagavond ben ik met m’n ‘broer’ Calvin en zijn vriendin Sarah naar Sioux Falls geweest. Ik moest nog nieuwe winterschoenen kopen. Op de heenweg zijn we door het dorpje Fairview gereden. Dat was echt een gaaf dorpje, het ligt in een dal en ze hebben er geeneens mobiel netwerk. In het dorp was een bank die al heel wat jaar gesloten is. Er gaat een verhaal rond dat er een keer een overval was waar iemand neergeschoten werd, en dat de bank sindsdien niet meer betreden is. ik heb er een paar foto's gemaakt door de ruit heen, je zag er niet veel bijzonders, maar het idee was wel leuk.

Maargoed, weer even over het schoenen kopen; het is echt geen doen om hier schoenen uit te zoeken! Je kan kiezen tussen sportschoenen, sportschoenen, of sportschoenen. Gelukkig heb ik toch wat schoenen kunnen vinden die nog best naar m’n zin waren. Na het winkelen zijn we weer uit eten geweest in de Texas Road House, het restaurant met alle pinda’s op de grond. Ik heb er dit keer een foto van gemaakt. Het was echt leuk!

De rest van het weekend was lekker rustig. Het was zondag weer lekker warm, zo'n 31 graden. Ik heb het deze week lekker druk gehad met m’n stage. ’s Avonds lekker thuis gebleven, af en toe in het bubbelbad. Ik ben deze week ook begonnen met hardlopen op de lopende band. Super handig want je rent super ver, zonder dat je weggaat :p Het is best een bijzonder apparaat, het is alsof je in de bergen loopt want de band waar je op rent kan op en neer bewegen. Ik probeer nu iedere avond 20 minuten hard te lopen, zo verbrand ik al het Amerikaanse fastfood een beetje ;)

Donderdag ben ik met Scott, de proces adviseur van Pizza Ranch naar een paar Pizza Ranch restaurants geweest om te kijken hoe hij Lean (een theorie over hoe je processen van bedrijven kan optimaliseren) toepast. Het was echt heel enorm gaaf en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd die ik ook toe kan passen met mijn stage opdracht.

Na de rondleiding in het restaurant heeft Scott me meegenomen naar het Mercy ziekenhuis in Sioux City, waar een paar kennissen van hem ook Lean toepassen in de processen. Het was heel gaaf om te zien hoe te teams binnen het ziekenhuis gemotiveerd zijn en samenwerken. Eén van de managers kwam uit Afrika, dus ik kon (oud-)Nederlands met hem praten. We hebben echt enorm gelachen. Ik had het Afrikaans nog nooit gehoord, maar het was op zich ‘vre got te verstaen’. Ook van hem heb ik weer heel veel geleerd over Lean. In de avond ben ik nog met Scott uit eten geweest in het dorpje LeMars. Ik heb een geweldig leuke en leerzame dag gehad.

Vanmorgen ben ik weer met frisse energie en nieuwe gedachten over mijn stage opdracht aan de slag gegaan op m’n stage. Het gaat nog steeds erg goed, alleen de tijd begint wat te dringen. Ik ben al over de helft van m’n stageperiode… Vanavond ga ik waarschijnlijk met Jason naar Sioux Falls. Hij heeft zijn werktelefoon laten vallen en wil zo snel mogelijk het scherm vervangen hebben. Voor morgen heb ik nog geen plannen. Ik ga lekker van m’n weekend genieten, na zo’n druk en leerzaam weekje. Ik heb hieronder nog een stel foto’s die ik deze week heb gemaakt. Jullie horen volgende week weer van me. Het alle beste en groetjesss!

 
Foto's week 10

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page