top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 23 - Terug in Holland!


Hey allemaal, het is tijd voor een leuke update! Ik ben van de week weer aangekomen in Nederland. Mijn Amerikaanse ouders en Amerikaanse broer hebben me thuisgebracht. Maar laat ik bij het begin beginnen…

Het was vreselijk koud, de laatste week dat ik in Amerika was. Soms zelfs tegen de -30! Heel apart, want als het zó koud is en helder, dan heeft de zon twee 'zonnehonden' (zo noemen ze dat). Het zijn twee strepen naast de zon. Ook kan het zijn dat er een cirkel om de maan te zien is. Super gaaf om te zien! Ik heb er een foto van gemaakt.

De laatste zaterdag dat ik in Amerika was heb ik een afscheidsfeestje gegeven in Pizza Ranch. Ik had een zaaltje gereserveerd en iedereen die doei wilde zeggen kon vanaf half 7 naar Pizza Ranch komen. Het was echt super gezellig en bijna iedereen die ik had uitgenodigd is gekomen! Ik heb met iedereen een foto gemaakt. Ik haat het om afscheid te nemen, maar het was een geweldige avond.

Zondag heb ik nog bij opa en oma Maassen gegeten. In de avond ben ik nog bij familie van Ravenswaay geweest.

Dinsdag ben ik met 2 vrienden wezen ijsvissen. Het was echt gaaf! We zijn vroeg opgestaan en kwamen met zonsopgang bij het Okoboji-meer aan. Daar hebben we een paar gaten in het ijs geboord en de ijstent opgezet. We hadden een lekker kacheltje meegenomen, en het was gewoon iets van 25 graden in dat tentje! Hier een paar indrukken van het ijsvissen.

Donderdagochtend was het tijd om afscheid te nemen van m’n Amerikaanse broertje en zusjes… Om half 11 zijn we naar Sioux Falls gereden, naar het vliegveld. We zijn van Sioux Falls naar Minneapolis gevlogen, en van Minneapolis naar Amsterdam. Daar kwamen we half 11 Nederlandse tijd aan. Het was een reis van zo’n 16u. Toen we uit de gate kwamen stond m’n hele familie me op te wachten met spanborden. Het was echt geweldig om ze weer te zien na 5 maanden! Vrijdagavond hebben we boodschappen gedaan en daarna hebben we nog bij Alice en Bart (mijn zus en zwager) koffie gedronken. Het was echt super gezellig en het lijkt erop dat mijn Amerikaanse ouders het goed kunnen vinden met m’n Nederlandse ouders en familie :p

Zaterdag heb ik ze Rotterdam laten zien. We zijn met de metro naar station Blaak gereden en hebben daar de kubuswoningen en de Oude Haven laten zien. Daarna zijn we over de markt naar de Markthal gelopen. Na de markthal heb ik ze de Laurenskerk laten zien. Vervolgens zijn we door de Koopgoot naar station Beurs gelopen. Vanaf daar zijn we met de metro naar de Erasmusbrug gereden. Toen zijn we over de Cruisekade naar Hotel New York gelopen, de plaats waar de Nederlander zo’n 100 jaar geleden op de Holland-Amerika-lijn stapten om naar Amerika te emigreren (ook de voorouders van Jason en Becky dus). Vervolgens zijn we met de snelle watertaxi naar de overkant gevaren en zijn we naar de Euromast gelopen. Daar zijn we op gegaan en hebben we ze Rotterdam van de bovenkant laten zien ;) Het was super helder en echt super gaaf om te zien!

Na de Euromast zijn we met de pannenkoekenboot mee geweest. We zijn over de rivier de Maas door Rotterdam heen gevaren en nu hebben ze zelfs Rotterdam vanaf het water gezien. Het was heel gaaf want toen we aan boord zaten ging precies de zon onder.

Zondag zijn we met z’n allen naar de kerk geweest en hebben we ’s avonds met z’n allen koffie gedronken.

Maandag hebben we de Kinderdijk en de dijken laten zien. Daarna zijn we naar de Ark van Noach geweest.

In de avond zijn we naar de Veluwe gereden, we hadden daar een huisje gehuurd voor 3 dagen. Ik was met Eric (m’n oudste Amerikaanse broer die er ook bij was) met de trein gegaan. Net voordat we aankwamen was m’n telefoon leeg. Gelukkig hebben we het toch nog kunnen vinden ;)

Dinsdag zijn we naar Urk geweest om ze het typische vissersleventje van Nederland te laten zien. Ook hebben we natuurlijk vis gegeten!

Woensdag zijn we naar een kasteel geweest. In Amerika kennen ze geen kastelen omdat de geschiedenis daar maar iets van 400 jaar oud is. Na het kasteel hebben we het adres van de voorouders van Jason opgezocht, in Bennekom. Het huisje stond er nog, super leuk! Het was een enorm oud, maar goed onderhouden boerderijtje.

In de avond hebben we gezellig thuis gezeten. Het laatste avondje voor het afscheid nemen… Het was een super weekje! Ik ga het super erg missen! Donderdagochtend zijn ze om half 11 weer opgestegen richting Minneapolis.

Nu weer gewoon naar school, huiswerk doen en het heel erg druk hebben met school… Ik hoop Amerika en de geweldige mensen (en dan met name mijn Amerikaanse ‘familie!) snel weer terug te zien! Ik heb een geweldige tijd achter de rug waarin ik enorm veel geleerd heb en super veel nieuwe en échte vrienden heb ontmoet. Ik wil iedereen super erg bedanken voor de geweldige tijd, de berichtjes die iedereen gestuurd heeft. Ik hoop mijn website zo af en toe nog up te daten. Ik hoop binnen drie maanden naar een andere plek dichtbij te verhuizen, daar zal ik binnenkort weer genoeg over te vertellen hebben ;) Jullie kunnen je emailadres achterlaten onderaan de pagina, dan krijg je een melding als ik mijn website update. Jullie kunnen me altijd bereiken via de ‘contact’ bovenaan m’n website. Nogmaals iedereen bedankt voor alles!!! Grote groeten van Julian, en tot snel!

 
Foto's week 23