top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 21 & 22 - Nieuwjaar in Florida


Heey allemaal! Ik heb nu eindelijk de tijd om jullie een grote en spetterende update te geven. Omdat ik jullie een week heb laten wachten zal is het een extra grote update. Het sneeuwt nu buiten en het veel te koud buiten, dus ik kan heel mijn vrijdag gebruiken om mijn website up te daten ;) Ik zal beginnen bij het vertrek naar Florida. Dat was zaterdagmiddag 26 december, de dag na kerst. We vertrokken rond het begin van de middag naar het vliegveld van Sioux Falls. Er was veel sneeuw gevallen met kerst, en wij hadden ons best zomers gekleed voor Florida. Het was echt bar koud. Nadat we ingecheckt waren hebben we gezellig in de gate een spel gedaan met z’n allen.

Na zo’n 2,5 uur vliegen kwamen we aan in Orlando. Toen we uit het vliegtuig kwamen was het al donker buiten, maar super warm. Iets van 30 graden. Het was ongeveer 9u in de avond toen we landden. De mensen op het vliegveld liepen allemaal in korte broeken en teenslippers. Het was best benauwd, maar het voelde als een warme zomeravond. Uit het vliegtuig hebben we de huurauto opgepikt en moesten we nog een uurtje rijden naar het hotel in Daytona Beach. Ik keek m’n ogen uit, je zag allemaal mensen in T-shirtjes op van die Harley Davidsons en allemaal palmbomen. Echt heel gaaf.

Toen we aankwamen bij het hotel ging ik helemaal uit mijn dak! Het was een appartement op de 6e verdieping, en als je op het balkon stond keek je uit over de Atlantische Oceaan. Daytona Beach bevindt zich aan de oostkant van Florida. Het was ondertussen al ongeveer 11u in de avond, maar op het strand liepen nogsteeds mensen in hun zwemkleding. We zijn gelijk even een rondje wezen lopen over het strand en Jason en Becky gingen nog snel even naar Walmart om boodschappen te doen voor het weekend. Na de wandeling zijn we moe lekker in bed gedoken.

Zondag – 27 December

Zondagochtend werd ik wakker door de opkomende zon en het geluid van de zee. Ben toen lekker met koffie op het balkon gaan zitten om een beetje wakker te worden. Het was al zeker 25 graden om 9u in de ochtend! Op het strand was het al super druk. De zondag hebben we verder doorgebracht als een normale zondag. In de middag hebben we een wandeling gemaakt op het strand. Verder lekker rustig aan.

Maandag – 28 December

Maandagochtend zijn we een duik wezen nemen in de oceaan. Het schijnt dat er wel haaien zitten, maar zover bekend is er nog nooit een haaienaanval geweest op dit strand. Dus daardoor durfde ik wel een duik te nemen daar. Hier een paar indrukken van wat we zagen vanuit ons hotel.

In de middag zijn we naar het huisje gereden, in Orlando. We zaten op een resort met allerlei vakantiehuizen. Ieder huis had zijn eigen zwembad en bubbelbad in de achtertuin. Het was een groot huis met 5 badkamers! Hier een paar foto’s.

In de avond hebben we lekker rustig aan gedaan. We hebben veel spelletjes gedaan en lekker met z’n allen zitten luieren in het bubbelbad.

Dinsdag – 29 December

Dinsdag zijn we in de ochtend naar Aquatica gegaan. Aquatica is een groot outdoor waterpark, met allerlei wildwaterbanen en glijbanen. Sommige wildwater banen en glijbanen gaan door aquariums heen met dolfijnen erin. Dat hadden we wel nodig want het was al erg warm, zeker 32 graden.

Het was echt leuk, we hebben allerlei glijbanen uitgeprobeerd. Het is goed te vergelijken met het Tikibad, alleen dan 10x groter en veel leuker. In de avond hebben we weer in het bubbelbad gezeten.

Woensdag – 30 December

Woensdag zijn we een groot gedeelte van de dag thuis gebleven. We hebben op het resort een bal gehuurd en hebben we gevolleybald in het zand. Jason en Becky waren ondertussen naar het vliegveld gereden om Opa en oma van Surksum op te pikken. In de avond zijn we met z’n allen naar een winkelcentrum in het hard van Orlando geweest. Daar heb ik nieuwe teenslippers en wat kleding gekocht. Hier een paar foto's van de dag, en een paar foto's van het resort.

Donderdag – 31 December

Op oudejaarsdag zijn we naar Gatorland geweest, een groot park waar ze allerlei alligators hebben. Het grootste gedeelte van Florida staat bekend om de moerasgebieden met wilde alligators. Helaas was dit niet het gedeelte waar wij zaten. Ongeveer 3 uur rijden bij ons vandaan schijn je ze regelmatig langs de weg te zien liggen, had gaaf geweest om te zien! Gatorland is een soort dierentuin, ze doen er ook shows met alligators. Het was wel leuk om te zien. Ik heb speciaal voor jullie een paar filmpjes gemaakt om een indruk te geven. Veel kijkplezier! ;)

In de avond zijn we naar SeaWorld geweest. SeaWorld is een groot park waar ze shows geven met dolfijnen, orka’s en zeehonden. Het is echt een enorm groot park. We gingen er in de avond heen om de kerstshow te zien met de orka’s. Het was echt gaaf, ik heb ook hier een filmpje van gemaakt. Het was soms wat lastig om die beesten bij te houden, maar het geeft jullie een indruk ;)

Na de orkashow zijn we naar de schaatsshow geweest. Het is echt leuk om te zien hoe ze proberen de mensen van Florida een winterindruk te geven met nepsneeuw en sneeuwpoppen enzo. De schaatsshow was wel gaaf om te zien. Echt bizar om te zien hoe ze allemaal van die trucks uithalen op het ijs. De show was aan de rand van een groot meer. Op het meer dreven allemaal bomen met verlichting. Die bomen opzich had al een show kunnen zijn! Echt gaaf om te zien. Uiteraard heb ik ook hier een filmpje van gemaakt!

Aansluitend op de schaatsshow was de vuurwerkshow. Aan het einde van de schaatsshow was het precies 12u! De vuurwerkshow was echt bizar om te zien. Ze moeten er heel veel geld aan uitgegeven hebben om die show te geven! Het was nog zeker iets van 23 graden buiten. Iedereen liep nog steeds in zijn korte broek en T-shirtje. Echt raar, het was gewoon zomer met kerst!

Vrijdag – 1 Januari

Vrijdag zijn we in de ochtend weer naar Aquatica geweest. Het was nu veel rustiger, dus we hoefden niet steeds in de rij te staan voor de glijbanen. Het was weer super warm. Na het dagje Aquatica hebben we ’s avonds weer gezellig thuis gezeten, spelletjes gedaan en weer in het bubbelbad gezeten.

Zaterdag – 2 Januari

Zaterdag zijn we naar FunSpot geweest, een grote speeltuin waar je kon karten enzo. Voor ben zijn we in een achtbaantje geweest met allerlei scherpe bochten. We hebben er een filmpje van gemaakt. Aan het begin van het filmpje zie je hoe m’n ‘zusjes‘ te zeuren dat ze niet gefilmd wilden worden. Maar achteraf vonden ze het geniaal om te zien, dus ik heb er weer van geleerd dat je soms gewoon je zin door moet drammen :p Het was echt lachen, moet je eens op Ben z’n gezicht letten!

Er stonden ook een stel gave oude auto’s!

Na FunSpot zijn we weer naar SeaWorld geweest. Daar hebben we de zeehondenshow gekeken. Ook zijn we in een paar achtbanen geweest. Ik was nog nooit in een achtbaan geweest maar het was echt grappig! Ik heb er helaas geen filmpjes van, want je mocht geen camera meenemen in deze achtbanen. Na de achtbanen zijn we naar een huisdierenshow geweest. Dat was echt bizar! Ze hadden muizen, ratten, katten, honden, varkens, skunks, ganzen en allerlei andere dieren getraind om een show te geven. Het begin van de show was alleen maar door die dieren gegeven, er was geen persoon die ze de truckjes liet doen. Echt niet normaal! Het was echt super grappig om te zien. Helaas heb ik er geen filmpjes van.

Zaterdagavond hebben we in Texas Roadhouse gegeten, één van mijn lievelingstenten hier!

Zondag – 3 Januari

Zondag was zoals iedere andere zondag. In de middag hebben we een wandeling gemaakt en verder een paar keer Kolonisten van Catan gedaan :p

Maandag – 4 Januari

Maandag zijn weer naar SeaWorld geweest. Nu hebben we de normale orkashow gezien – de kerstshows waren uiteraard afgelopen. Het was weer gaaf om te zien! We hebben weer in de achtbaan gereden. Het was zó rustig dat we 4x achter elkaar gegaan zijn! :p

We hebben ook een leuke groepsfoto gemaakt met het hele gezin en opa en oma. Het was een geweldige dag!

Dinsdag – 5 Januari

Dinsdag hebben we ons diner in Buffalo Wild Wings (ze noemen het altijd B-WW's - zeg ‘biedaps’) gedaan. Ik had een extra heet sausje voor op mijn kippenpootjes gekozen. Ik had dat niet moeten doen! De tranen liepen over m’n wangen en tot een half uur daarna moest ik het blussen met drinken. Echt helemaal niet normaal hoe heet die saus was! Aan de overkant van de weg zat een Harley Davidson dealer. Ik heb er een paar foto’s van gemaakt.

Na B-WW's zijn we naar het museum ‘Believe it or not!’ geweest. Het was echt leuk, het was een museum met allerlei leuke weetjes. Verhalen, geschiedenis, grappen, gezichtsbedrog.

In de avond hebben we de ‘leftovers’ gegeten van de week om de kasten leeg te maken. Ook hebben we weer lekker in het bubbelbad gehangen.

Woensdag – 6 Januari

Woensdag was het weer tijd om naar huis te gaan ( :( ) We moesten iets na 9u het huisje uit zijn. We stegen op in Sint Petersburg, aan de westkant van Florida. Ik heb dus allebei de kustkanten van Florida gezien. De vlucht was 1,5 uur vertraagd, maar de reis naar huis was begonnen.

Eenmaal in Sioux Falls aangekomen zagen we weer sneeuw. Er was veel sneeuw gevallen in de tijd dat we in Florida zaten. Het was weer even afkoelen…

Ik heb echt een geweeeldige tijd gehad in Florida. Het was weer een hele nieuwe ervaring!

Donderdag – 7 Januari

Donderdag wilde ik met Casey gaan snowboarden in Sioux Falls. Helaas bleek de heuvel gesloten toen we er aankwamen. We zijn toen maar wezen bowlen. In de avond ben ik met een paar vrienden bij BeeDups in Sioux Falls wezen eten. Het was weer gezellig. Ik moet helaas echt accepteren dat het waarschijnlijk één van de laatste keren is met die jongens, want volgende week ga ik weer naar Nederland…

Vrijdag – 8 Januari

Vandaag heb ik dus besteed aan het updaten van mijn website. Allereerst heb ik al mijn foto’s uitgezocht. Ik had zo’n 2000 foto’s gemaakt in Florida! Ik heb er zo’n 300 over gelaten ;) Ik heb net weer met m’n collega’s van Kooima bij La Rosita gegeten, de ‘oude’ gewoonte voor vrijdagmiddag. Het was de voorlopig de laatste keer, dit is de laatste vrijdag hier :(

Morgenavond geef ik een ‘farewell party’ in Pizza Ranch. Iedereen die doei wil zeggen kan ernaartoe komen. Ik ben benieuwd hoe druk het wordt! :p Het belooft dit weekend weer super koud te worden! Dit geeft mijn weerapp aan...

Dit was het voor deze week. In tussentijd dat ik dit geschreven heb ik er weer een paar centimeter sneeuw gevallen… Volgende week donderdag hoop ik met Jason en Becky weer naar Nederland te komen. Jason en Becky willen me thuisbrengen ;) Ze blijven een weekje in Nederland, en ik hoop ze Nederland te laten zien. Ik weet niet of ik volgende week mijn website zal updaten omdat ik dan precies thuis kom en ik waarschijnlijk lekker moe zal zijn van het reizen en de nieuwe indrukken. Ik zal jullie nog een update geven als Jason en Becky weer vertrokken zijn. Tot snel! :) Groetjesss

 
Foto's week 21 en 22