top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 20 - Herten jagen en kerst


Heeeyy allemaal. Het is weer tijd voor een bericht. Om te beginnen, hier nog een foto van afgelopen vrijdag, mijn laatste dag bij Kooima. Dit waren al de mensen waar ik veel mee samen heb gewerkt.

Vrijdagavond hebben we kerstfeest gevierd bij 'opa en oma' van Surksum. Daar hebben we met z'n allen gegeten en na het eten kreeg iedereen cadeautjes. Omdat ze weten dat ik helemaal weg ben van die arenden hier, hebben ze me een arend standbeeld gegeven met de Amerikaanse vlag. Echt super gaaf en een leuk aandenken voor als ik weer terug ben in Nederland.

Zaterdagochtend ben ik met Greg en zijn kinderen herten wezen jagen. ’s Morgens ben ik vroeg opgestaan. Onderweg naar Greg z'n huis zag ik twee gave trucks staan met de lichten aan.

We zijn naar het bos gegaan, het was nog helemaal donker en toen hebben we in het donker een mooie plek opgezocht om te gaan zitten. Het waren twee heuvels met een riviertje in het midden. We gingen boven aan één van de heuvels zitten, en vanaf dat moment bleven we doodstil zitten. We hebben er voor 3 uur gezeten. Het was super gaaf om de zon op te zien komen door de bomen heen. Na ongeveer twee uur doodstil zitten in -15 graden, hoorden we ineens gekraak! Het was super gaaf, vlakbij rende er een coyote (een kleine wolf) voorbij. Helaas rende hij te snel om te kunnen schieten. Toen hij ons rook speerde hij weg. Het was echt gaaf om te zien. Helaas ging het zo snel dat ik er geen foto van heb kunnen maken. Na 3u waren we serieus helemaal verkleumd, en helaas hebben we geen herten gezien, en dus ook niks geschoten. De ervaring was wel super leuk! Hier een paar foto’s. Trouwens, het is verplicht om oranje hersjes te dragen tijdens het jagen op herten. Erg tegenstrijdig met de camouflage, maar het is voor de veiligheid ;)

Zondag zijn we weer naar ‘opa en oma’ Maassen geweest. Maandag was ik alleen thuis. Nu ik niet meer kan werken moet ik mijn tijd thuis zien te vullen :p Deze week zouden we eigenlijk naar Minneapolis op vakantie gaan om te skiën, maar er lag helaas geen sneeuw, dus de vakantie is gecanceld. Gelukkig had ik nog heel wat administratie bij te werken, dus was het niet zo moeilijk om mijn tijd te vullen. Dinsdag ben ik naar het schoolkerstfeest van de kids geweest. Het was echt leuk, het deed me erg herinneren aan het kerstfeest van de basisschool, alleen was dit dan allemaal in het Engels :p Dinsdag, woensdag en donderdag hebben we lekker thuis gehangen. M’n ‘broertje’ en ‘zusjes’ hadden vanaf dinsdagmiddag vakantie.

Vrijdag was het kerst. Het is wel apart, want ze kennen hier maar één kerstdag. In de ochtend zijn we naar de kerk geweest, in de middag tot aan het einde van de avond kwam de hele familie. Het was super gezellig. We hebben lekker kalkoen en allerlei ander lekkers gegeten. Ook zat iedereen spelletjes te doen en te kletsen. Al de kinderen zaten weer in het zwembad. En in de avond hebben we in de kelder gepingpongd en gepoold. Het was super gezellig! Net voor het avondeten ben ik even met een ‘oom en tante’ naar een ander familiekerstfeest geweest. Er was een familie uit Michigan die Nederlands praatte. Het was echt leuk, en ik kende er niemand, en het was een huis vol, dus ik heb opnieuw weer veel nieuwe en leuke mensen ontmoet :p

Morgenochtend ga ik mijn koffer vullen. We vertrekken in de middag met het vliegtuig naar Orlando, in de staat Florida (helemaal in het zuidoosten van Amerika) voor een vakantie. Het schijnt er super warm te zijn, zo’n 35 graden. Ik heb er wel echt zin in. Ik ben super benieuwd, ze zeggen dat het wel heel erg anders is dan hier, ook qua cultuur enzo.

Ik ga proberen jullie volgende week weer een spetterende update te geven, dus houd m’n website in de gaten! ;) Goede kerstdagen iedereen en tot snel! Doeidoeiii

 
Foto's week 20
Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page