top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 19 - Corsica


Heeyyy allemaal! Het is weer tijd voor een bericht. Deze week was mijn laatste weekje op stage. Erg lastig, maar ik kan terug kijken naar een vreselijk mooie en enorm leerzame tijd.

Vrijdagavond ben ik met Greg en zijn gezin naar Corsica gereden, hier zo’n twee uur vandaan. Daar hebben we de mensen bezocht die ik als eerste gecontact had om te vragen voor een stagemogelijkheid. Zij hadden mijn gegevens doorgestuurd naar Greg, en zo ben ik bij dit bedrijf terecht gekomen. Allereerst zijn we naar de zoon (Dave) van de vrouw gegaan die ik toen gebeld had. Het was heel erg gezellig en het klikte gelijk. We hebben daar eerst gegeten en daarna zijn we naar z’n ouders gegaan. Echt super leuke en gezellige mensen. Het was een uniek moment en het was echt heel leuk. Nadat we die ouders bezocht hadden zijn we naar de school geweest waar Dave les geeft. Hij geeft les aan grade 6, 7 en 8, vergelijkbaar met groep 6, 7 en 8 in Nederland. Het was super leuk om te zien!

Zaterdagochtend ben ik naar Casey’s Bakery geweest, een Nederlandse bakkerij hier dichtbij in Sioux Center. Speciaal voor ome Jan Vlot heb ik een paar foto’s gemaakt. Het ziet er heel anders uit dan bij ons. Ik denk dat over het algemeen de winkels in Nederland er netter uitzien en schoner. Maar toch is het echt leuk om al die Nederlandse souvenirtjes te zien.

Zaterdagmiddag zijn we naar Yankton gereden om voor een nieuwe auto voor Alyssa (m’n ‘zusje’) te kijken. Helaas niks gekocht. Net voordat we naar Yankton gingen heb ik bij Casey op het weiland even met geweren geschoten. Dat was echt gaaf! Het grootste geweer was zo vreselijk sterk en kon tot op anderhalve kilometer gewoon zuiver schieten. Gewoon een Sniper dus! Het was echt gaaf, en ik hoorde even niets meer de 5 minuten erna.

Hier een filmpje ervan.

Zaterdagavond heb ik een avondje met Nick en Scott z’n familie gehad. Eerst daar gegeten en daarna lekker in de huiskamer zitten kletsen. Ik heb ze ook nog ons huis en land op Google laten zien. Was super gezellig!

Zondag was zoals iedere zondag, 2 keer naar de kerk en lekker rustig aan. Maandag weer naar het werk. Het begin van het laatste weekje stage :( Ik heb nog hard gewerkt aan de laatste verslagen en projectjes.

Maandagavond vierde Alyssa haar verjaardag. Het was super gezellig en opnieuw had oma Van Surksum een super gave taart gemaakt! En Alyssa was beter met kaarsjes uitblazen dan ik…

De rest van de week is rustig verlopen. Ik wilde deze week zoveel mogelijk thuis zijn, gewoon lekker spelletjes doen, in het bubbelbad hangen en gewoon lekker rustig.

Donderdagochtend heb ik mijn eindpresentatie voor alle leidinggevenden van de organisatie gehouden. Het duurde zo’n 45 minuten en het ging echt goed. Aan het eind kreeg ik hele goede en doordachte vragen, dus dat was een bewijs dat mensen het goed gevolgd hebben ;) In de middag ben ik met Kooima naar een leverancier in Sioux City geweest. Het was super interessant. Ze maken grote rollen staal recht en knippen het dan op in staalplaten. Die staalplaten worden dan gekocht door Kooima. Na de rondleiding zijn we met het bedrijf uit eten geweest. Het was echt super leuk om mee te maken. In Nederland zou iedereen in strak pak gaan bij zo’n uitje. Hier zat iedereen gewoon in zijn eigen kleding, lekker nuchter. En wat nou etiketten! Bijna iedereen bestelde gewoon een grote hamburger, en die eten ze niet met mes en vork… :p Het was een super leuke ervaring, en ik heb opnieuw weer nieuwe mensen ontmoet ;)

Donderdagavond heb ik met Greg z’n hele gezin met aanhang in Kooima gegeten. We hebben eerst gegeten, daarna een rondleiding door het bedrijf gegeven en daarna hebben we in de vergaderruimte foto’s gekeken van de Black Hills trip en Nederland. Het was super gezellig. Ik heb er helaas geen foto’s van. Ik had een aardbeien kwarktaart uit Holland voor m’n verjaardag gekregen. Die heb ik speciaal voor gisteravond gemaakt. Ik had ook een monchou kwarktaart gekregen. Ik was dus super enthousiast die taart aan het maken, kom ik erachter dat ik het helemaal verkeerd liep te doen. Dus toen ben ik naar de supermarkt geweest, heb ik wat andere ingrediënten gekocht, en uiteindelijk is het toch nog wat geworden. Het is alleen geen monchou taart meer te noemen… :p

Vandaag was mijn laatste dagje bij Kooima. Met pijn in m’n hart moet ik dit geweldige bedrijf nu achter me laten. Ik heb 4 echt hele geweldige en leerzame maanden gehad. En als ik terug kijk had ik er niets voor over gehad om dit te moeten missen!

Vanavond hebben we een kerstetentje met alle Van Surksums. Wordt wel gezellig. Broers en zussen van overal uit Amerika komen speciaal voor kerst hierheen. Dus ik hoop opnieuw weer nieuwe mensen te ontmoeten! :)

Morgenochtend ga ik met Greg herten jagen. Ben super benieuwd. Hij waarschuwt me dat ik na morgen een nieuwe definitie van ‘koud’ ken. Het maakt niet uit hoeveel je aan doet, als je stilzit in -15 krijg je het ongetwijfeld koud. Ik ben benieuwd! Volgende week krijgen jullie de update ;) Weer allemaal de groeten, en tot horens. Doeidoeiiii

 
Foto's week 19

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page