top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 14 - Black Hills II


Heeyy allemaal! Het is weer tijd voor een bericht. Deze week waren Jos en Stephan hier. Vrijdagavond heb ik ze met Jason opgehaald in Sioux City. Ze waren helemaal gesloopt en toen ze aangekomen waren kregen ze te horen dat hun bagage nog in Chicago was. Daarom moesten we eerst naar Walmart om kleding voor ze te kopen in het weekend. Op de weg naar huis werden we aangehouden. De jongens hadden dus direct de beste indruk van Amerika :p

Zaterdag heb ik ze de omgeving laten zien. We zijn allereerst door het dorp gereden en ik heb ze laten zien waar ik werk. Daarna zijn we naar het Palisades State Park geweest. Het was heel mooi weer en we konden zelfs zonder jas lopen. Daarna zijn we naar Sioux Falls gereden en zijn we bij de watervallen wezen kijken. Greg had ons uitgenodigd om kleiduiven te schieten in zijn achtertuin. Na de watervallen zijn we dus naar Greg gereden en hebben we kleiduiven geschoten. Het was echt leuk! ’s Avonds zijn we met een paar vrienden wezen eten in Texas Roadhouse.

Zondagmiddag zijn we naar ‘opa en oma’ geweest. Daar hebben we weer een heerlijke Hollandse prak op en hebben we Kolonisten van Catan gedaan :p

Vanaf maandag hebben we iedere dag een Timelapse gemaakt. Ik denk dat jullie dat wel leuk vinden, zo kunnen jullie eigenlijk gewoon met ons meerijden ;)

Black Hills - Dag 1

Maandagochtend zijn we om 4u in de auto gestapt. De geweldige Ford pickup rijdt echt als een beestje! Het was echt fijn dat we deze auto konden gebruiken. We hadden alle ruimte voor de spullen en het was gewoon comfortabel. Na 5 uur kwamen we in de Badlands aan. We zijn er doorheen gereden en hebben daar een stuk gewandeld. Ik was er al geweest maar het was nog steeds helemaal geweldig! Hier een paar foto’s.

Na de Badlands zijn we naar de Black Hills gereden. Daar hebben we ingecheckt in het hotel en zijn we wezen eten in Pizza Ranch. Daarna zijn we gelijk doorgereden naar Mount Rushmore. Het was een ondergaande zon en dit keer konden we het prachtig zien! Hier een paar foto’s.

’s Avonds zijn we lekker bijgekomen in het hotel. Het was een lange dag en we waren super moe!

Black Hills - Dag 2

Dinsdag zijn we rond 8u vertrokken richting Devils Tower. Toen we daar aan kwamen was hij helemaal in de wolken verdwenen. Helaas viel het dus een beetje tegen. Wat wel vreselijk gaaf was, was de heen en terugweg. We moesten een heel stuk over de Prairie, en het was enorm uitgestrekt. Ik denk dat ik nog nooit zulk een mooie natuur heb gezien! Halverwege de reis zagen we ineens een arend. Ik ging helemaal uit mijn dak! Ik had het nog nooit van zo dichtbij gezien. Hier een foto van de arend.

’s Avonds zijn we een nog een stuk wezen rijden. Onderweg reden we langs een groot meer waar we nog een paar foto’s hebben gemaakt. Daarna zijn we in het donker naar huis gereden. Er zat enorm veel wild op en naast de weg, dus we moesten erg uitkijken met rijden.

Black Hills - Dag 3

Woensdag zijn we naar Custer State Park geweest. Daar hebben we de buffels gezien, we konden ze zowat aanraken. Het was echt enorm gaaf. Ook hebben we veel ander wild gezien, zelfs een coyote! Het was enorm gaaf.

Na Custer State Park zijn we naar de Iron Mountain Road gereden om daar zonsondergang te kijken. Het was zo mooi! Hier een paar foto's.

https://youtu.be/uzg0i__2k_k

’s Avonds zijn we uit eten geweest in de No. 10 Saloon. Dit is een saloon waar Wild Billy, een beroemde cowboy, is doodgeschoten. Het was echt gezellig. Er hing een echte Western sfeer, en het eten was echt super!

Black Hills – Dag 4

Donderdag zijn we heel vroeg ons bed uit gegaan om zonsopgang in de Badlands te bekijken. Het was heel gaaf om te zien. We waren precies op tijd. Na de Badlands zijn we naar het Western dorpje Wall geweest. Dat is echt zo’n straat met allerlei van die Western winkels en huizen. Daar hebben we ontbeten en gewinkeld. Na Wall zijn we naar huis gereden; weer 6 uur rijden naar huis. Toen we na 5 uur rijden in Sioux Falls aankwamen hebben we daar lekker avondgegeten. Toen we rond 7 uur thuiskwamen hebben we lekker rustig aan gedaan in het bubbelbad. Daarna zijn we vroeg naar bed gegaan want vanmorgen zou vroeg de wekker gaan.

Vanmorgen hebben we om half 3 de wekker gezet en heb ik de jongens weer naar het vliegveld gebracht. Ik was lekker moe dus toen ik thuis kwam ben ik weer lekker mijn bed ingedoken. Ik heb echt een vreselijk leuke week gehad. Het was vermoeiend maar het was een gave ervaring met 2 vrienden die je al vanaf jongs af aan kent.

Ik ga vandaag lekker rustig aan doen. Ik heb voor vanavond en morgen nog geen plannen. Ik ga lekker bijkomen van de afgelopen week en me psychisch voorbereiden voor mijn werk volgende week. Ik heb er weer zin in! Dit was het weer voor deze week. Laat gerust reacties achter, dat vind ik leuk! :) Jullie horen snel weer van me. Doeidoeii

 
Foto's week 14