top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 13 - Twee verjaardagen


Hallo allemaaaal! Het is weer tijd voor een bericht :) Deze week heb ik het lekker rustig gehad. Iedere dag naar m’n werk en ’s avonds lekker thuis. Vrijdagavond ben ik met Calvin en Sarah naar Mike en Dawn geweest, twee vrienden/familie. We hebben daar gegeten en ’s avonds lekker op de bank gehangen. Was super gezellig!

Zaterdag is de moeder van Becky 60 geworden. Als verassing waren al haar zussen (uit Montana en andere delen van Iowa) helemaal hierheen gekomen. ‘Oma’ wist nergens van dus ze was helemaal blij en verrast.

Zaterdagmiddag hadden de zussen en moeder een ‘meidenmiddag’. Zaterdagmiddag ben ik met Jason en Alyssa (m’n oudste ‘zusje’) naar Sioux Falls geweest om voor een auto te kijken. Alyssa wordt binnenkort 16, en in Amerika krijg je een auto als je 16 ben. Het was super gezellig! Toen we terug kwamen zijn we uit eten geweest met alle broers en zussen en ‘opa en oma’. Toen we thuis kwamen hebben we nog met z’n allen zitten kletsen. Zondag hebben we weer Kolonisten gedaan. ’s Avonds ben ik weer naar een jeugdavond geweest, met allerlei jeugd uit de kerk.

Maandag weer naar mijn stage. Het is weer enorm uitdagend. Ik ben bezig met het herontwerpen van de buigafdeling van de fabriek. Samen met de supervisor van de afdeling heb ik de afdeling uitgetekend en gekeken hoe de nieuwe situatie zou moeten zijn. Na helemaal uitgepluisd te hebben hoe het er uit zou moeten zien zijn we nu bijna klaar met een voorstel. Na volgende week willen we het dan toe gaan passen. We gaan dan machines verschuiven, lijnen op de vloer tekenen en alles helemaal ‘streamlijnen’. De bedoeling is dat de afdeling een echte Lean-afdeling wordt. We gaan ervoor zorgen dat er min mogelijk ‘afval’ zoals teveel beweging, of verwarringen weggenomen worden. Het wordt echt een geweldig project en we gaan veel lol hebben in het verbeteren. Iedereen is enthousiast, en als anderen enthousiast zijn ben ik dat ook!

Woensdag werd Calvin 20, dus zijn we ‘s avonds in een Mexicaans restaurantje wezen eten. Donderdagmiddag ben ik naar Jasons werk geweest. Hij had een machine die hij wilde laten zien (hij vertelde me dat het heel erg 'Lean' was :p) Het is een machine die veel sneller beton glad kan maken dan wanneer mensen het zelf doen met kleiner apparatuur. Het was best gaaf om te zien, één persoon stort het beton, een andere maakt het glad, that's it! Normaal is er één persoon die beton stort, en een paar mensen die het vlak maken. Omdat je niet teveel in het beton kan lopen als je het glad maakt moeten er kleine strookjes beton gestort worden. Met zo'n machine gaat het dus vele malen sneller. Ze zijn een grote poepreservoir voor een dairy (boerderij) aan het maken. Hoe het nu werkt is: ze verzamelen de koeienpoep en dumpen het in een grote bazin. Ze gebruiken de poep als mest om het land mee te besproeien. Wat echter het probleem is, er zit vaak zand doorheen, en dat willen ze niet in het veld hebben. Dus was doen ze nu: ze maken een nieuwe grote soort van gierput. In het midden loopt het een klein beetje af, zodat het allemaal naar een centraal punt stroomt. Doordat het langzaam afloopt scheidt het zand zich automatisch van de poep. Wanneer alles is leeggestroomd gooien ze het zand op een hoop en nu zit er dus geen zand meer in het mest. Het scheelt dus super veel werk!