top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 12 - Lean in Des Moines


Howdy allemaaall! Het is weer tijd voor een bericht. Ik heb deze week weer aardig wat meegemaakt. Vrijdagavond ben ik met m’n ‘broer’ Calvin zijn vriendin en 2 vrienden naar Sioux Falls geweest voor kleding. Ik heb niks gekocht, maar na het winkelen zijn we uit eten geweest bij een Italiaans restaurant. Het was super lekker, maar wat wel jammer is, is dat het echte Italiaanse tintje mist. Het is niet het Italiaans zoals wij dat kennen: heerlijke mozzarella met tomaat, olijven, kappertjes en weet ik het allemaal. Er zit echt een Amerikaanse tint aan. Maar het was super gezellig.

Zaterdag heb ik lekker rustig aan gedaan. Ik heb nog een beetje aan m’n stage opdracht gewerkt en in de middag een rondje gereden omdat ik me verveelde. Zaterdagavond ben ik met een hele groep vrienden uit de kerk, ongeveer 15 man, weer naar Sioux Falls geweest. Daar hebben we heel de avond heerlijk zitten eten in een Braziliaans restaurant. Het was het restaurant waar ik al een keer eerder heb gegeten met de baas van het bedrijf waar ik werk. Het was weer echt helemaal geweldig, het eten daar is zo goed! Het was super gezellig.

Zondagsmiddags zijn we bij ‘opa en oma’ wezen eten, een heerlijke Hollandse prak. Maandag was weer zoals iedere normale dag. ’s Ochtends vroeg naar m’n werk en aan m’n stage opdracht werken. Aan het einde van de middag belde een jongen uit de kerk die bij de brandweer werkt me of ik het leuk vond om eens de Amerikaanse brandweerwagens te bekijken. Dat leek me super gaaf dus ik ben toen naar de kazerne gegaan. De trucks zijn echt bijna twee keer zo groot als wij die kennen. Ze hebben allerlei verschillende wagens, elke voor een andere situatie. Ik denk dat de meeste dingen wel vergelijkbaar zijn met de brandweer in Nederland, alleen hier is alles groter. Was echt leuk om te zien. Hier een paar foto‘s.

Dinsdagochtend heeft Scott me opgepikt en zijn we naar Des Moines, de hoofdstad van Iowa gereden. In Des Moines was een tweedaagse bijeenkomst, helemaal gefocust op Lean. Paul Akers, een man die op YouTube veel mensen inspireert over Lean en daardoor vrij beroemd is geworden, was er de hoofdgast. Het was ongeveer 4 uur rijden. Echt leuk, want Scott heeft zo’n 10 jaar geleden dezelfde opleiding gedaan als ik, en werkt nu als adviseur bij bedrijven. We hebben dus veel dingen waar we allebei geïnteresseerd in zijn, en daar kunnen we dan uren over brainstormen. Toen we aankwamen bij het hotel begon bijna gelijk de eerste bijeenkomst. Enkele mensen kende ik al, er waren bijvoorbeeld een paar mensen van dat ziekenhuis waar ik twee weken geleden geweest ben. Die Afrikaan was er ook ;) De mensen vragen of we dan Nederlands willen praten. Echt grappig dat Afrikaanse taaltje! Er waren allemaal zakenmensen, vanuit alle delen van Amerika. ’s Avonds was er een netwerkbijeenkomst. Het was eigenlijk een soort maaltijd en het was de bedoeling dat je gewoon met mensen ging praten om te netwerken. Dat heb ik dan ook maar gedaan. Er was zo’n 400 man, en de mensen die ik gesproken heb kwamen uit de staten Iowa, California, Colombia (Zuid-Amerika), New Jersey, New York, Omaha, Ohio, Texas en Washington. Veel mensen die er waren werkten voor grote bedrijven als John Deere en Klone. Het was echt super interessant en leerzaam. Wie weet wat het netwerk nog teweeg brengt in de toekomst ;) Onder de netwerkbijeenkomst konden we eten pakken. En weet je… Het was echt Italiaans eten! Allerlei kaasjes en Italiaanse salades, ik heb echt genoten. En hier zat geen Amerikaans tintje aan, het was echt geweldig!

Na de netwerkbijeenkomst zijn we Des Moines in gegaan en hebben we daar gegeten. Het was echt raar, want Des Moines deed me steeds aan Rotterdam denken. Misschien gewoon omdat het een stad is en omdat ik de afgelopen maanden alleen maar op het platte land woon :p Des Moines heeft zo’n 200.000 inwoners en is de grootste stad van Iowa. Het was echt gaaf want midden in de stad zat een winkel met allemaal oude auto’s erin. Er stond ook een Cadillac Eldorado, mijn absolute droomauto. Ik heb er speciaal voor jullie een paar foto’s van gemaakt ;)

De tweede dag was de presentatie van Paul Akers. Voordat ik naar Amerika ging keek al vaak naar zijn video’s omdat ik er super veel van leerde en altijd al meer over Lean wilde weten. Ik wilde hem een keer in het echt ontmoeten als ik naar Amerika zou gaan, en dat is me gelukt! Ik heb zelfs een selfie gemaakt, niet dat ik er zo lekker op sta, maar het idee is leuk :p Toen hij de zaal in kwam ben ik snel even naar hem toegelopen. Hij vertelde dat hij Nederland helemaal geweldig vind, vooral Amsterdam met de grachten. We hebben even staan kletsen over mijn stage en aan het einde vroeg hij of ik het misschien leuk zou vinden om zijn boek naar het Nederlands te vertalen. Ik ga dat denk ik wel doen, daar leer ik alleen maar van. Dat boek staat vol met interessante informatie over Lean. Na de presentatie ben ik nog naar 2 workshops geweest van andere mensen met andere super interessante Lean-verhalen. Het was echt leuk en ik heb weer enorm veel geleerd in die twee dagen.

Donderdag en vandaag ben ik weer wezen werken. Donderdagavond heb ik even lekker in het bubbelbad gezeten. Voor vanavond en in het weekend heb ik nog geen plannen. Ik ga in ieder geval even lekker bijkomen van dit drukke weekje en volgende week horen jullie weer hoe het afgelopen is ;) Waar ik trouwens vandaag achter kwam: deze week ben ik precies op de helft van mijn verblijf in Amerika. Dus vanaf nu is het aftellen ;) Ik verlang soms wel echt even naar huis om mijn familie even te zien en m’n neefje te kunnen zien lopen. Als ik al die verhalen hoor uit Nederland moet ik soms wel even slikken. Maar ik ben blij dat ik het hier ook wel echt naar mijn zin heb. Ook weer super bedankt voor alle reacties, het doet me goed :) Jullie horen volgende week weer van me. Doeidoeiii

 
Foto's week 12

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page