top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 12 - Lean in Des Moines


Howdy allemaaall! Het is weer tijd voor een bericht. Ik heb deze week weer aardig wat meegemaakt. Vrijdagavond ben ik met m’n ‘broer’ Calvin zijn vriendin en 2 vrienden naar Sioux Falls geweest voor kleding. Ik heb niks gekocht, maar na het winkelen zijn we uit eten geweest bij een Italiaans restaurant. Het was super lekker, maar wat wel jammer is, is dat het echte Italiaanse tintje mist. Het is niet het Italiaans zoals wij dat kennen: heerlijke mozzarella met tomaat, olijven, kappertjes en weet ik het allemaal. Er zit echt een Amerikaanse tint aan. Maar het was super gezellig.

Zaterdag heb ik lekker rustig aan gedaan. Ik heb nog een beetje aan m’n stage opdracht gewerkt en in de middag een rondje gereden omdat ik me verveelde. Zaterdagavond ben ik met een hele groep vrienden uit de kerk, ongeveer 15 man, weer naar Sioux Falls geweest. Daar hebben we heel de avond heerlijk zitten eten in een Braziliaans restaurant. Het was het restaurant waar ik al een keer eerder heb gegeten met de baas van het bedrijf waar ik werk. Het was weer echt helemaal geweldig, het eten daar is zo goed! Het was super gezellig.

Zondagsmiddags zijn we bij ‘opa en oma’ wezen eten, een heerlijke Hollandse prak. Maandag was weer zoals iedere normale dag. ’s Ochtends vroeg naar m’n werk en aan m’n stage opdracht werken. Aan het einde van de middag belde een jongen uit de kerk die bij de brandweer werkt me of ik het leuk vond om eens de Amerikaanse brandweerwagens te bekijken. Dat leek me super gaaf dus ik ben toen naar de kazerne gegaan. De trucks zijn echt bijna twee keer zo groot als wij die kennen. Ze hebben allerlei verschillende wagens, elke voor een andere situatie. Ik denk dat de meeste dingen wel vergelijkbaar zijn met de brandweer in Nederland, alleen hier is alles groter. Was echt leuk om te zien. Hier een paar foto‘s.