top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 8 - Kapper


Heeeyy allemaal, toch nog even een update voor ik vertrek. Morgenochtend vroeg (3u) gaan we naar de Black Hills in de staat South-Dakota. Daar slapen we een nacht in een hotel en dan hopen we zaterdagavond weer terug te komen. Volgende week geef ik jullie hier de update van.

Deze week begon met een rustig weekend. Zaterdagochtend heb ik een beetje uitgeslapen. Daarna hebben we in de tuin met de quad en de buggy geracet. Was echt lachen! De buggy werkte niet voor een lange tijd, en nu is hij gemaakt. In de middag ben ik met Jason mee geweest naar z’n werk. Ik was er al een keer geweest in week 2 en nu was er al weer veel veranderd. Ze zijn een boerderij aan het bouwen voor iets van 6000 koeien. Ik geloof niet dat het in Nederland überhaupt is toegestaan om zo’n boerderij te hebben. Heel bizar, het is een enorm uitgestrekte vlakte, volgestort met beton. Jason heeft al het cement gestort. De boer had trouwens een leuke auto…

Toen ik terug kwam heeft Sarah (de vriendin van mijn ‘broer’ Calvin) m’n haar geknipt. Was hard nodig want het viel de mensen hier op dat ik steeds minder kon verstaan. Ik denk dat mijn haar gewoon voor m’n oren zat!

In de avond hebben we de verjaardag van Sara m’n ‘zusje’ gevierd. Het was super gezellig, de opa’s en oma’s en neefjes en nichtjes kwamen. En uiteraard hebben we weer Kolonisten van Catan gedaan ;)

Zondag stond ds. Baan uit Nederland hier twee keer. In de avond ben ik naar een jeugdavond geweest, met allerlei mensen uit de kerk. Daar hebben we de maansverduistering bekeken. Ik heb er een paar foto’s van gemaakt. Het was heel helder en de maan was goed te zien.

Op die avond waren ook de kinderen van ds. Hofman. Ze praatten ook Nederlands. Maar het was heel raar, want ik praat hier zoveel Engels dat ik nu makkelijker in het Engels uit m’n woorden kom dan in het Nederlands. Dus het gesprek was steeds een soort van remix van Engels en Nederlands. Was echt leuk!

Op de terugweg naar huis sprong er ineens een hert voor m’n auto. Ik moest hard remmen om hem niet te raken. Nu is het hier ‘harvest-time’, dus al het wild dat eerst in de velden zat trekt nu alle kanten op. Je ziet nu dus heel veel wild op de weg.

Maandagavond heb ik aan school gewerkt in het bubbelbad. Ik dacht dat ik me op mijn kamer goed kon concentreren, maar in een bubbelbad huiswerk maken werkt opzich ook goed :pp Echt heerlijk het zwembad. Af en toe even een duik nemen om af te koelen. Over afkoelen gesproken, het is hier nu al weer een stuk kouder. De zomer is echt voorbij :(

Dinsdagavond ben ik naar een lezing geweest over zendingswerk van de kerk in Bolivia, in een school hier in het dorp. De man die de lezing gaf was van oorsprong ook Nederlands, dus ik kon daar weer even Nederlands (proberen te) praten. Hij vertelde me dat hij familie had in Capelle aan den IJssel en Rotterdam… De wereld is echt niet zo groot als dat hij lijkt, daar ben ik al verschillende keren achter gekomen.

Na de lezing kwam er een man op me af. Hij vertelde dat hij bij het bedrijf Pizza Ranch werkt (een soort McDonalds hier in de VS die allerlei soorten pizza verkoopt) en daar de processen optimaliseert. Hij traint daar mensen om de bedrijven efficiënter te maken, en hij heeft me uitgenodigd op een van zijn trainingen. Dus daar ga ik waarschijnlijk woensdag heen. Ik hoop dat ik er weer nieuwe ideeën op doe voor mijn stage, want mijn stage is helemaal over proces verbetering.

En ohja, nog een ander leuk verhaaltje! Het is hier normaal dat iedere maand een overzicht in de krant staat met mensen die een boete hebben gekregen, met de reden van de boete erbij. En ik sta dus in de krant voor mijn bekeuring! Ik moest zo hard lachen toen ik het zag! Hier, ik heb er een foto van gemaakt. Ik heb er al reacties op gehad van collega’s. Ik vond het echt geniaal!

Gistermiddag ben ik uit mijn werk even wezen kijken naar combinen die de bonen van het veld afhaalden. Was opzich wel leuk om te zien.

Morgenochtend dus vroeg op. Ik ben echt benieuwd wat ik moet verwachten! Hopen dat het weer een beetje meezit ;) Ik probeer volgende week vrijdag weer een bericht achter te laten, uiteraard met foto’s van de Black Hills. Weer bedankt voor alle leuke reactie!J Jullie horen van me! Doeidoeii

 

Foto's week 8

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page