top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 6 en 7


Heyyy allemaal! Sorry voor het late bericht. Ik heb het vandeweek erg druk gehad. Maar het voordeel dat ik zo lang op me heb laten wachten is wel dat ik jullie nu extra veel te vertellen heb!

Laten we beginnen bij zaterdag 12 september. In de ochtend werd ik gevraagd te helpen een berg veevoer te bedekken met zeil en banden. Het geld dat we ermee zouden verdienen zou gedoneerd worden aan een gezin uit de kerk dat een kind heeft van twee jaar met een hersentumor. Heel erg bizar, enkele weken geleden is dat openbaar gekomen. Nu helpt de hele kerk met het verzamelen van geld voor de medische kosten om dat jongetje te helpen. Ik heb weer veel nieuwe mensen ontmoet daar, ook enkele leraren van de school in het dorp. Heel erg leuke mensen en ze willen alles van Nederland weten. Ze lopen altijd te dollen over de taal, dat de G klinkt alsof iemand z’n keel schoonmaakt. Er waren veel mensen van de school, en rond 12u waren we klaar.

In de middag en avond zijn we weer naar Sioux Falls gereden om een uitbreiding te kopen voor Kolonisten van Catan :p Ik heb ze verteld dat ik dat spel helemaal tegek vind, dus toen hebben ze het basisspel gekocht. Ze zijn er nu helemaal verslaafd aan en willen allerlei uitbreidingen kopen. Dit is dus ook wat mij nu steeds bezig houdt het grootste gedeelte van de dag… ;)

Die zondag kwam er uit de kerk een vrouw naar me toe. Ze vertelde me dat als ik niet bij het gastgezin zou wonen waar ik nu woon, ik waarschijnlijk bij haar in het gezin zou wonen voor 5 maanden. Ze heeft 9 kinderen. Ze wilde me een keer uitnodigen voor ‘supper’ (avondeten), dus ik heb daar afgelopen dinsdagavond gegeten. Het waren hele nette en leuke mensen. Ze wilden spelletjes met me doen en alles.

In de week daarop heb ik niet veel meegemaakt. ‘s Avonds aan school gewerkt en nog een keer weggeweest met Casey. En uiteraard heb ik heel vaak Kolonisten gedaan met Becky (m’n ‘moeder’), Calvin en Ben. Ik heb een lekker rustig weekje gehad en mijn stage is nog steeds helemaal geweldig. Het gaat erg goed en iedere dag ga ik met een grote smile op m’n gezicht naar m’n werk. Het voelt echt als thuis hier!

Op vrijdagavond zijn we naar de County Fair geweest, een typisch Amerikaanse beurs met allerlei rodeo shows en shows met trekkers en landbouwvoertuigen. Ook was er een soort attractiepark bij. Het was heel erg gezellig. Ooh en wat ook wel heel erg leuk was: ik kwam de agent tegen die me een boete had gegeven. Ik heb gevraagd of we nog een foto konden maken, en dit is het resultaat :p

En dit was z’n auto…