top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 6 en 7


Heyyy allemaal! Sorry voor het late bericht. Ik heb het vandeweek erg druk gehad. Maar het voordeel dat ik zo lang op me heb laten wachten is wel dat ik jullie nu extra veel te vertellen heb!

Laten we beginnen bij zaterdag 12 september. In de ochtend werd ik gevraagd te helpen een berg veevoer te bedekken met zeil en banden. Het geld dat we ermee zouden verdienen zou gedoneerd worden aan een gezin uit de kerk dat een kind heeft van twee jaar met een hersentumor. Heel erg bizar, enkele weken geleden is dat openbaar gekomen. Nu helpt de hele kerk met het verzamelen van geld voor de medische kosten om dat jongetje te helpen. Ik heb weer veel nieuwe mensen ontmoet daar, ook enkele leraren van de school in het dorp. Heel erg leuke mensen en ze willen alles van Nederland weten. Ze lopen altijd te dollen over de taal, dat de G klinkt alsof iemand z’n keel schoonmaakt. Er waren veel mensen van de school, en rond 12u waren we klaar.

In de middag en avond zijn we weer naar Sioux Falls gereden om een uitbreiding te kopen voor Kolonisten van Catan :p Ik heb ze verteld dat ik dat spel helemaal tegek vind, dus toen hebben ze het basisspel gekocht. Ze zijn er nu helemaal verslaafd aan en willen allerlei uitbreidingen kopen. Dit is dus ook wat mij nu steeds bezig houdt het grootste gedeelte van de dag… ;)

Die zondag kwam er uit de kerk een vrouw naar me toe. Ze vertelde me dat als ik niet bij het gastgezin zou wonen waar ik nu woon, ik waarschijnlijk bij haar in het gezin zou wonen voor 5 maanden. Ze heeft 9 kinderen. Ze wilde me een keer uitnodigen voor ‘supper’ (avondeten), dus ik heb daar afgelopen dinsdagavond gegeten. Het waren hele nette en leuke mensen. Ze wilden spelletjes met me doen en alles.

In de week daarop heb ik niet veel meegemaakt. ‘s Avonds aan school gewerkt en nog een keer weggeweest met Casey. En uiteraard heb ik heel vaak Kolonisten gedaan met Becky (m’n ‘moeder’), Calvin en Ben. Ik heb een lekker rustig weekje gehad en mijn stage is nog steeds helemaal geweldig. Het gaat erg goed en iedere dag ga ik met een grote smile op m’n gezicht naar m’n werk. Het voelt echt als thuis hier!

Op vrijdagavond zijn we naar de County Fair geweest, een typisch Amerikaanse beurs met allerlei rodeo shows en shows met trekkers en landbouwvoertuigen. Ook was er een soort attractiepark bij. Het was heel erg gezellig. Ooh en wat ook wel heel erg leuk was: ik kwam de agent tegen die me een boete had gegeven. Ik heb gevraagd of we nog een foto konden maken, en dit is het resultaat :p

En dit was z’n auto…

Hier nog wat meer foto's van de County Fair:

Zaterdagochtend was de veiling van het tweede huis van Jason (mijn ‘vader’). Hier kan je je huis veilen. Alle mensen die geïnteresseerd zijn komen dan naar het huis, in het midden staat een ‘actioneer’ (veiler). Iedereen kan dan bieden op het huis en op een gegeven moment wordt de knoop doorgehakt en staat de prijs voor het huis en de persoon vast. Het was zo’n typisch Amerikaanse veiling met een enorm snel pratende actioneer. Ik heb er wat leuke filmpjes van gemaakt. Ik hoop nog een keer een video op m’n site te zetten met allerlei filmpjes erin die ik hier gemaakt heb.

Zaterdagavond ben ik met Greg en zijn gezin naar het Pahoja-meer geweest, een meer met mooie natuur eromheen. We hebben daar gebarbecued en gefietst. De jongens gingen vissen en hadden aardig wat gevangen. Met zonsondergang was het helemaal genieten. Het was echt een enorm mooie avond, en ik heb er een paar plaatjes van kunnen schieten. Het was wel leuk want er zaten overal eekhoorns in de bomen daar. Ik had er eentje gevonden, hij had een nootje in z’n bek maar wilde alleen niet echt graag op de foto had ik het idee… Ik heb er toch een paar foto’s van kunnen maken. Dit is ‘m:

Maandag weer gewoon werken. s' Avonds ben ik met Casey naar Sioux Falls geweest. We hebben daar in een sportrestaurant gegeten. Niet dat ik wat met sport heb, maar dit was wel een leuke ervaring. Het was een soort KFC, met allemaal schermen door het hele restaurant. Op ieder scherm zag je een andere sport en er zaten echt een stel fanatiekelingen naar American Football te kijken. Het was echt leuk, en het eten was echt bizar lekker! Daarna zijn we nog naar een grote sportwinkel geweest. Ook in deze winkel kon je allemaal geweren en pistolen kopen. Er lagen zelfs gouden! Het is echt zo anders dan in Nederland.

Woensdagavond ben ik weer met vrienden uit eten geweest in Sioux Falls. We hebben bij een Mexicaans restaurant gegeten. Ook dat was echt super lekker. Ik had in Nederland nooit Mexicaans gegeten. Als je ooit een keer in Amerika bent moet je het een keer uitproberen, het is het geld en de moeite waard!

Gisteren was m’n ‘zusje’ jarig, ze werd 13. Toen ik vroeg wat ze wilde hebben zei ze voor de grap een ballon. Dus ik heb d’r toen maar een grote ballon gegeven en allerlei ander lekkers :p Ik vertel jullie natuurlijk niet dat ik daarvoor met die grote ballon door Walmart (de Amerikaanse Albert Heijn) moest lopen en dat iedereen me met grote ogen na liep te staren…

s' Avonds zijn we (weer) uit eten geweest in een restaurant hier in het dorp. Het was een heel gezellig restaurant met allemaal jachtspullen aan de muur.

Vanavond gaan we naar een groot meer, hier ongeveer een uur vandaan. Jason heeft daar een mooie speedboot gezien die hij wil kopen. Het heeft een skibeugel en is iets groter dan de boot die ze al hebben. Voor morgen heb ik nog geen plannen. Ik denk dat ik wat aan school ga doen en vooral lekker rustig aan doe en van m’n weekend ga genieten ;)

Trouwens, mijn auto was de eerste week een beetje kapot, maar sinds hij gerepareerd is rijdt hij weer echt als een Amerikaan. Ik heb er al meer dan 500 mile mee gereden (ongeveer 900 kilometer). Hij rijdt zo vreselijk lekker. Ik zou willen dat ik hem mee naar huis kon nemen! En wat ook echt belachelijk is hier… De eerste keer dat ik wilde tanken was ik een beetje bang dat het net zo duur als thuis zou zijn. Toen het lampje ging branden omdat m’n benzine bijna op was ben ik maar gaan tanken. En toen kwam het… De prijs voor een volle tank was 25 euro! Zelfs het openbaar vervoer in Nederland is nog duurder. Ik ben er wel achter gekomen dat het leven hier een stuk goedkoper is :p

Dit was het weer voor deze week. Volgende week hoop ik met Greg naar de Black Hills te gaan. Dat is zo’n 5 uur rijden. We hopen daar dan een nacht in een hotel te slapen en de volgende dag in de avond weer terug te rijden. Ik ben echt benieuwd! Ik zal proberen wat mooie foto’s te schieten. Het begint hier nu herfst te worden, en de bomen beginnen al een mooie kleur te krijgen. Dus waarschijnlijk wordt het wel gaaf! Ik probeer jullie zo snel mogelijk weer op de hoogte te brengen. Ik weet nog niet zeker of het gaat lukken om volgende week vrijdag een bericht achter te laten.

Weer super bedankt voor alle reacties en leuke berichtjes! Het doet me goed om te horen dat jullie aan me denken. Jullie horen snel weer van me! Doeidoeiiii

 

Foto's week 6 en 7

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page