top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 5 - Blue Bunny!


Heeyy allemaal! Het is weer tijd voor een bericht. Afgelopen week was niet al te spectaculair. Vrijdagavond zijn we wezen bowlen met de familie. Het bowlcentrum was in het dorp waar het Blue Bunny ijs ‘geboren’ is, het stadje heet LiMars. Ik had er nog nooit van gehoord, maar na het bowlen hebben we een bolletje gehaald, was super lekker! Toen we thuis kwamen vertelde Calvin (de 2e oudste zoon van het gastgezin) dat hij zijn vriendin die avond verloofd had. Ik ben uitgenodigd op hun bruiloft, dus het lijkt erop dat ik volgend jaar sowieso nog een keer terug moet ;)

Zaterdagochtend heb ik geholpen met het schoonmaken van de nieuwe varkensboerderij. Door het bouwen was er veel puin onder de vloer gekomen en de mensen van de boerderij hadden heel veel vrienden en familie gevraagd te helpen bij het schoonmaken. Het was echt leuk, met z’n allen in een enorme, pikdonkere ruimte. Iedereen had sneeuwschuivers meegenomen om al de rommel naar één hoop te vegen. Ik heb er weer veel nieuwe mensen ontmoet en het was echt leuk. We begonnen rond 8 uur in de ochtend, en om 12 uur waren we klaar. Ze hadden voor iedereen pizza besteld.

’s Middags zijn we naar een groot meer gereden met de speedboot. Daar hebben we gewakeboard en geknieboard. Het was super warm, dus een beetje afkoeling vond ik niet erg! Hieronder een paar vlugge foto's. Op de terugweg kon ik nog een paar gave plaatjes schieten van de ondergaande zon!

Maandag was het Labour Day, een nationale feestdag waarbij iedereen vrij heeft. Ik ben toen met het gastgezin naar Sioux Falls geweest om wat nieuwe Amerikaanse kleding te kopen. De mensen hier vinden dat de Nederlanders zich te netjes kleden, dus ik heb wat sportievere kleding gekocht :p

Vanaf dinsdag tot vandaag heb ik gewoon weer gewerkt. Ik heb het nog steeds super naar mijn zin! Woensdagavond zijn we bij familie wezen eten. Voor het eten ben ik weer mee geweest op een combine en hebben ze me allerlei dingen van de boerderij uitgelegd. Opnieuw viel mij op dat de boeren hier gewoon echt enorm moderne spullen hebben en dat het gewoon zakenlui zijn! Die huisvrouw van het gezin kon echt vreselijk lekker koken. Een enorm verschil met het eten van Holland is dat het eten hier totaal niet zout is. Het is super lekker, maar ik zoek altijd naar het potje zout. Ze zijn hier heel erg van het zoete. Want uiteraard hadden we weer typisch Amerikaanse toetjes, de Ben&Jerry-achtige ijskoeken en taarten. Heel anders, maar vreselijk lekker!

Donderdagavond ben ik met vrienden hier uit de buurt uit eten geweest. We hebben bij een Chinees restaurant gegeten. We zaten met 6 personen in een kleine vierpersoonsauto… Ik heb volgens mij nog nooit zo krap in een auto gezeten! Maar was echt lachen en super gezellig.

Ik heb nu weer lekker weekend. Toen ik thuis kwam rond 15u vanmiddag hebben we Kolonisten van Catan gedaan. Daarna hebben we Mexicaans gegeten bij een tentje hier in de buurt. Ik heb verder nog geen grote plannen voor zaterdag. Morgenochtend ga ik de mobiel van mijn eerste klantje repareren, dus daar ben ik wel even zoet mee ;) Het is hier nu jammer genoeg een beetje voorbij met het warme weer. In de nachten wordt het al flink koud en ook overdag heb je nu echt een jas nodig. Maar ik hoorde dat het maandag alweer ‘in the eighties’ wordt. Dat is zo’n 30 graden…! Het schijnt dat de temperatuur hier best snel om kan slaan.

Mijn 'broertje en zusjes' wilde dat ik een selfie met hun op mijn website zette ;) Dit zijn Ben (7), Sara (12) en Alyssa (15).

Allemaal weer super bedankt voor alle leuke reacties, jullie horen snel van me! Hieronder nog een paar foto’s van deze week. Tot volgende weekkk!!

 

Foto's week 5

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page