top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 4 - Palisades State Park


Weekenddddd! En niet zomaar eentje, het is een dag langer dan normaal, want maandag is het hier Labour Day, een nationale feestdag. Het is weer tijd voor een bericht. In een week tijd heb ik weer aardig wat leuke dingen meegemaakt.

Vrijdagavond hebben ze me meegenomen naar een Baseball-game in Sioux City. Het was wel gezellig, maar ik had er veel meer van verwacht. Met de mensen was het super gezellig, maar de wedstrijd is best saai om te bekijken. Baseball is eigenlijk hetzelfde als Honkbal in Nederland. Dat je met een knuppel de bal moet slaan, en dan naar een hoek van het veld moet rennen voordat de bal terug is in de brander. Hier een paar foto's van de wedstrijd.

Zaterdag zijn we allereerst naar een open dag geweest van een nieuwe boerderij waar zo’n 6000 varkens worden gehouden. Jason heeft een lange tijd geholpen bij de bouw van de boerderij. Het verbaasde me hoe modern die boerderijen hier zijn. Boeren zijn hier gewoon complete ondernemers en in deze streek van Amerika behoren de boeren zelfs tot de rijkere mensen. Het was echt bizar groot. De eigenaar van de boerderij was een ‘apostolic’. Er liepen daar allerlei vrouwen en kinderen in lange rokken en soort klederdracht. Het zijn een soort Amish-mensen, alleen zijn ze wel een stuk moderner. Echt hele leuke mensen. Op één of andere manier wisten ze al alles van me, terwijl ik ze nog nooit gesproken had. Ik werd helemaal volgepropt met ‘pork’, varkensvlees.

Na het bezoek aan die boerderij zijn we naar het Palisades State Park geweest, een soort Canyon in de heuvels. Het is heel apart, want het is maar een paar honderd meter lang, en midden in een heuvellandschap. Het is wel heel gaaf om te zien, de rotsen staan als pilaren in het water, en het lijkt een soort mini Grand Canyon. Ik heb er een paar mooie foto’s kunnen schieten!

Zaterdagavond vroeg Casey, een jongen hier uit de buurt van mijn leeftijd of ik zin had om met zijn vriendengroep te gaan karten. Het was echt enorm gezellig. We waren met ongeveer 15 mensen, en ze betrekken je overal bij. Ik werd opgehaald door Bradley, een jongen van 17. Hij is 17 en heeft deze auto…

Het is echt helemaal bizar. In Nederland droomt iedereen van deze car, en hij rijdt er gewoon in vanaf zijn 16e. Voordat we gingen karten gingen we eerst met z’n allen uit eten in ‘Texas Road House’, een Texaans restaurant. Het is echt zo’n cowboy-restaurant, en als je binnenkomt moet je door van die kleine klapdeurtjes. En je kan er gratis onbeperkt pinda’s eten, daar is het restaurant om bekend. Dus de hele grond is bezaaid met een centimeter pindaschillen. Helaas heb ik er geen foto’s van.

Maandag weer begonnen met werken. Op m’n werk heb ik het nog steeds geweldig naar mijn zin. Ik heb zo’n 5 vergaderingen op een dag, en dan vraag ik de mensen over hun processen en die teken ik dan uit. Kijk hier heb ik alles op de grond uitgelegd, het zijn al aardig wat tekeningen!

Woensdagmiddag zijn we wezen kijken bij het maaien van het mais. Ik heb even meegereden in zo’n grote combine. Ik was nooit bijzonder geïnteresseerd in het boeren leven, omdat ik er waarschijnlijk gewoon te weinig van wist. Maar hier is het echt geweldig. De machines zijn bizar groot, en naar de combine rijdt een grote vrachtwagen ‘met een neus’. De velden zijn bizar groot, zo’n 640 acres, dit is vergelijkbaar met ongeveer 300 voetbalvelden! Ik heb er een paar gave foto’s van kunnen schieten.