top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 4 - Palisades State Park


Weekenddddd! En niet zomaar eentje, het is een dag langer dan normaal, want maandag is het hier Labour Day, een nationale feestdag. Het is weer tijd voor een bericht. In een week tijd heb ik weer aardig wat leuke dingen meegemaakt.

Vrijdagavond hebben ze me meegenomen naar een Baseball-game in Sioux City. Het was wel gezellig, maar ik had er veel meer van verwacht. Met de mensen was het super gezellig, maar de wedstrijd is best saai om te bekijken. Baseball is eigenlijk hetzelfde als Honkbal in Nederland. Dat je met een knuppel de bal moet slaan, en dan naar een hoek van het veld moet rennen voordat de bal terug is in de brander. Hier een paar foto's van de wedstrijd.

Zaterdag zijn we allereerst naar een open dag geweest van een nieuwe boerderij waar zo’n 6000 varkens worden gehouden. Jason heeft een lange tijd geholpen bij de bouw van de boerderij. Het verbaasde me hoe modern die boerderijen hier zijn. Boeren zijn hier gewoon complete ondernemers en in deze streek van Amerika behoren de boeren zelfs tot de rijkere mensen. Het was echt bizar groot. De eigenaar van de boerderij was een ‘apostolic’. Er liepen daar allerlei vrouwen en kinderen in lange rokken en soort klederdracht. Het zijn een soort Amish-mensen, alleen zijn ze wel een stuk moderner. Echt hele leuke mensen. Op één of andere manier wisten ze al alles van me, terwijl ik ze nog nooit gesproken had. Ik werd helemaal volgepropt met ‘pork’, varkensvlees.

Na het bezoek aan die boerderij zijn we naar het Palisades State Park geweest, een soort Canyon in de heuvels. Het is heel apart, want het is maar een paar honderd meter lang, en midden in een heuvellandschap. Het is wel heel gaaf om te zien, de rotsen staan als pilaren in het water, en het lijkt een soort mini Grand Canyon. Ik heb er een paar mooie foto’s kunnen schieten!

Zaterdagavond vroeg Casey, een jongen hier uit de buurt van mijn leeftijd of ik zin had om met zijn vriendengroep te gaan karten. Het was echt enorm gezellig. We waren met ongeveer 15 mensen, en ze betrekken je overal bij. Ik werd opgehaald door Bradley, een jongen van 17. Hij is 17 en heeft deze auto…

Het is echt helemaal bizar. In Nederland droomt iedereen van deze car, en hij rijdt er gewoon in vanaf zijn 16e. Voordat we gingen karten gingen we eerst met z’n allen uit eten in ‘Texas Road House’, een Texaans restaurant. Het is echt zo’n cowboy-restaurant, en als je binnenkomt moet je door van die kleine klapdeurtjes. En je kan er gratis onbeperkt pinda’s eten, daar is het restaurant om bekend. Dus de hele grond is bezaaid met een centimeter pindaschillen. Helaas heb ik er geen foto’s van.

Maandag weer begonnen met werken. Op m’n werk heb ik het nog steeds geweldig naar mijn zin. Ik heb zo’n 5 vergaderingen op een dag, en dan vraag ik de mensen over hun processen en die teken ik dan uit. Kijk hier heb ik alles op de grond uitgelegd, het zijn al aardig wat tekeningen!

Woensdagmiddag zijn we wezen kijken bij het maaien van het mais. Ik heb even meegereden in zo’n grote combine. Ik was nooit bijzonder geïnteresseerd in het boeren leven, omdat ik er waarschijnlijk gewoon te weinig van wist. Maar hier is het echt geweldig. De machines zijn bizar groot, en naar de combine rijdt een grote vrachtwagen ‘met een neus’. De velden zijn bizar groot, zo’n 640 acres, dit is vergelijkbaar met ongeveer 300 voetbalvelden! Ik heb er een paar gave foto’s van kunnen schieten.

Woensdagavond heb ik bij Greg gegeten. Hij vroeg of ik wilde helpen met het verzorgen van zijn schapen. Ik heb toen eerst geholpen met het melken van zijn schapen. Hij verkoopt zijn melk aan een bedrijf in California waar ze er yoghurt van maken. Na het melken gingen we eten. Ze hadden een soort lasagne, met daarna uiteraard weer de Ben&Jerry-achtige geweldige toetsjes. Na het eten zijn we met al zijn 9 kinderen naar de schietbaan geweest om kleiduiven te schieten. Het is echt niet normaal hoe goed die kleintjes kunnen schieten. Op de baan stonden ventjes van zo’n 10 jaar en die schoten alleen maar raak! Ze hadden voor mij ook een geweer meegenomen. Het was echt een hele leuke avond.

Gisteren reed ik uit mijn werk naar huis. Het is ongeveer 3 minuten rijden vanaf mijn werk naar mijn huis. Toen ik voor het stoplicht stond, stond er een ‘State Patrol’-auto naast me, dat is van de staatspolitie. Toen ik weg reed kwam hij achter me aan met zijn zwaailichten aan, en moest ik stoppen. Hij vroeg wat ik op mijn mobiel deed toen ik voor het stoplicht stond. Ik vertelde hem dat ik gewoon op mijn scherm keek om te kijken hoe laat het was. Toen legde hij mij uit dat het hier verboden is om überhaupt naar je scherm te kijken als je aan het rijden bent. Je mag wel met je telefoon aan je oor bellen, maar niet op je scherm kijken. Vervolgens vroeg hij of ik mijn raam een stukje naar beneden wilde doen. Hij hield er een apparaat tegenaan, en toen kwam hij ineens ook tot de conclusie dat mijn ramen te donker waren… Dus ik moest al mijn papieren pakken en bij hem in de auto komen zitten. Hij had echt een geweldige auto, een dikke Dodge Charger. Toen ik op de achterbank keek lagen er allerlei geweren en kogelvrije vesten. Op de achtergrond hoorde ik allemaal van die politiestemmetjes. Maargoed… hij heeft me dus een boete van 105 dollar gegeven omdat ik op mijn telefoon keek, en een waarschuwing voor te donkere ruiten. Op zich best jammer, maar ik vond het aan de andere kant ook wel erg geniaal. Ik kan nu tenminste wel zeggen dat ik in Amerika in een ‘cop-car’ heb gezeten :p Nadat hij me de boete had gegeven hebben we nog even zitten praten over het verschil tussen Nederland en Amerika. Het was op zich wel een leuke vent, alleen erg jammer dat hij politie was…

Gisteravond ben ik uit eten geweest met de eigenaar van het bedrijf waar ik mijn stage doe en enkele mannen van Sales. Ze hadden een grote order binnen gehaald van een grote klant en dat wilde ze vieren. We zijn naar een heel chic Braziliaans restaurant geweest. We begonnen met een salade, je kon zoveel pakken als je wilde. Het was echt enorm lekker, het leek een heel klein beetje op Italiaans eten, en ik ben helemaal weg van Italiaans eten, dus ik zat zeker op de goede plaats! Daarna was het tijd voor het vlees. Dat was echt leuk. Er liepen allemaal Gaucho’s (Braziliaans voor ‘cowboy’) rond met stukken vlees. Op je tafel lag een kubus met een rode en een groene kant. Als de groene kant boven lag kwamen ze als maar met verschillende soorten vlees langs. Als je genoeg had moest je de kubus gewoon omdraaien met de rode kant naar boven, dan stopte ze. Het was echt bizar lekker en gezellig. Het meeste speciale was geroosterde ananas. Dat was warme ananas met bruine suiker. Het was echt gevaarlijk lekker!

Ik heb nog geen grote plannen voor het weekend. Het is hier heel erg warm, rond de 30 graden, dus we zullen vast wel ergens heen gaan. Ik zal jullie zo snel mogelijk weer op de hoogte brengen. Bedankt voor alle reacties tot nu toe. Hieronder een verzameling van alle foto's. Ik vind het echt super leuk dat jullie me volgen, en het contact lijkt de afstand wat kleiner te maken ;) Jullie horen snel weer van me. Doeidoeiii

 

Foto's week 4

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page