top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 2 en 3


Heeyy allemaal! Het is weer tijd voor een bericht. Het gaat nog steeds helemaal goed met mij! Van maandags tot vrijdags werk ik van 7u tot 16u. Op mijn stage ben ik druk bezig met vergaderingen om de processen in kaart te brengen. Ik heb het nog steeds echt enorm naar m'n zin!

Vorige week op donderdagavond had ik m’n auto gepakt en ben ik een stuk gaan rijden om foto’s te maken tijdens 'the golden hour'. Dit is het uur dat de zon onder gaat, en omdat het hier meestal helder weer is krijgt alles dan een oranje gloed. Ik had zo’n 30min gereden toen ik m’n auto aan de kant zette om foto's te maken. Toen ik stil stond schrok ik, want er kwam rook onder mijn motorkap vandaan! Ik had al een paar lampjes zien branden, maar het is een oudere auto dus ik dacht dat wel kon… Toen ik de motorkap open deed bleek het koelwater op te zijn. Dus ik belde Jason om te vragen of hij wat kon komen brengen. Onderweg naar huis rookte m'n car weer, alleen nu nog veel erger. En er waren nóg meer lampjes gaan branden :p Dus toen hebben ze me naar huis gesleept. Gelukkig bleek het mee te vallen, waarschijnlijk zat er ergens een slangetje los ;). Nu is de auto gemaakt en rijdt hij weer als een echte Amerikaan! Ik heb gelukkig wel een stel gave foto’s kunnen schieten, tussen de rook door!

Vrijdagmiddag vroeg Eric, de oudste van het gezin, of ik met zijn vrienden mee ging laser gamen in Sioux Falls. We hebben echt een geniale avond gehad. We gingen eerst ergens eten, en daarna hebben we 2u achter elkaar gelasergamed. Het klikte goed en ik ben zelfs uitgenodigd op een bruiloft van één van die vrienden. Dus ergens in oktober ga ik een echte Amerikaanse bruiloft meemaken…;) Ik ben benieuwd!

Zaterdag hebben we helaas niet meer gevaren, het zou gaan regenen en onweren. Dus we hebben overdag niet veel gedaan. In de avond zijn we naar de ouders van Jason geweest. Heel de familie was er en we hebben allerlei Amerikaanse ‘deserts’ gegeten, echt enorm lekker. Het zijn allemaal zoete hapjes en het lijkt alsof je heel de avond Ben&Jerry ijs eet, het is echt geweldig lekker!

Maandagochtend begon weer gewoon m'n stage. Iedere dag ontmoet ik weer allemaal nieuwe mensen. Het is echt enorm uitdagend en iedereen is enthousiast om te helpen. Het is wel erg vermoeiend. Heel de dag ben ik bezig met vergaderen en het in elkaar puzzelen van de processen. Het Engels gaat al een stuk beter. Ik denk en droom ondertussen helemaal in het Engels, dus dat is een goed teken! En ik merk dat ik iedere dag weer nieuwe woorden en termen leer.

Dinsdag heb ik alleen in de ochtend gewerkt, omdat ik 's middags naar Sioux City moest voor een Social Security Number. Als ik die niet heb kan ik niet uitbetaald worden, dus ik had het bureaucratische gedoe er wel voor over :p. Toen we daar aankwamen stond er een grote bewaker die vroeg "heeft u wapens bij u, of schadelijke explosieven?". Nadat ik "nee" had geantwoord moest ik een nummertje trekken en op een bankje gaan zitten om te wachten tot ik geroepen werd voor een gesprek. Toen begon het genieten... Geloof me, je weet niet wat je allemaal ziet! Dit bureau is de plaats waar alle mensen komen met problemen, of die geld willen van de overheid omdat ze niet kunnen (of willen) werken. Er zat een moeder met haar dochter en een enorme zak snoep naast me, die waren zo enorm groot, dat ze met z'n tweeën 4 stoelen in beslag namen! En echt, ze hebben me drie kwartier lang, in lomp Amerikaans heel hun leven zitten vertellen. Over geld problemen en dat ze iedere keer ontslagen werden als ze nog maar een week ergens werkten. Gelukkig werd ik na drie kwartier 'al' geroepen voor het gesprek. Toen ik daar zat moest ik kijken hoe een vrouw mijn gegevens in de computer typte. En in het hokje naast mij zat iemand een zak chips te eten tijdens het interview. Ik wist echt niet wat ik meemaakte! Ik heb echt gelachen. Ik heb dat in Nederland echt nog nooit gezien!

Na het bezoek aan de Social Security office ben ik naar een grote sportwinkel gegaan. Ze hadden er allerlei jachtspullen en opgezette dieren. Was echt gaaf. Hier is het gewoon legaal om een wapen bij je te dragen. Geweren moeten alleen in de hoes zitten wanneer je ze in je auto hebt. Kijk, zo zag het er van binnen uit.

Maandagavond was er een Softball oefenwedstrijd van jongeren hier uit de buurt. Was wel leuk, het is hier helemaal de topsport, zoals wij in Nederland voetbal hebben. Bijna niemand hier weet hoe voetbal werkt. Vrijdagavond hopen we naar een Baseball wedstrijd te gaan van de jongeren hier in de buurt. Ik ben benieuwd! Verder hebben we voor het weekend nog geen plannen. Het beloofd hier weer lekker warm te worden, zo'n 34 graden. Als het aan mij ligt gaan we deze week dan maar varen ;)

Verder heb ik nog wat geniaals meegemaakt. We zaten in een vergadering en ineens kwam er een collega binnen om aan te vragen of ik zijn telefoon kan repareren. Ik had hem nog nooit gesproken en ik zou echt niet weten hoe hij kan weten dat ik telefoons repareer. Maar dit is nu m'n tweede klantje in de VS ;)

Vanavond zijn we naar het werk van Jason geweest. Hij moest beton storten voor een nieuwe farm die gebouwd wordt. Precies toen we aankwamen begon het te regenen en toen heb even geholpen met het afdekken van het beton. Even later begon het ook te onweren. Ik heb er een stel hele gave foto's van kunnen maken.

Ik hoop jullie snel weer op de hoogte te brengen van mijn belevenissen! Hieronder een paar foto's die ik de afgelopen dagen allemaal geschoten heb. Ik ben ook erg benieuwd hoe het met jullie is, dus laat gerust een reactie achter! Als jullie verder nog benieuwd zijn naar dingen die ik misschien nog niet verteld heb, laat het me dan weten, dan stop ik dat allemaal in m'n volgende bericht. Jullie horen snel weer van meee!

 

Foto's week 3

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page