top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 2 - Start stage


Heeeeyyy allemaal! Het is weer tijd voor een bericht. Ik heb weer super veel meegemaakt deze dagen. Eigenlijk zelfs teveel om het allemaal op te schrijven. Ik ben helemaal aangenomen als familielid in het gastgezin. Het is echt iedere dag super gezellig en ze laten me allerlei eten proberen en nemen me mee naar allerlei plaatsen. Bijvoorbeeld zaterdagavond; we gingen naar de Walmart in Sioux Falls. Je moet je eigenlijk een mengeling tussen de karwij, de Albert Heijn, de Lidle, de Mediamarkt en Halfords zien. Ze hebben er echt alles, en er zijn rijen aan kassa’s. Het is echt leuk daar. Voordat we naar de Walmart gingen, gingen we naar de watervallen van Sioux Falls, dit was de plaats waar de stad ontstaan is en het waren de ‘Sioux’ indianen die de plaats stichtten. Vandaar de naam Sioux Falls… Het was er echt heel mooi, en ik heb er een paar hele gave foto’s kunnen schieten!

Na de watervallen gingen we eten in een Texaans (ik denk dat je het zo zegt) restaurant. Daar moest ik ‘steak’ uitproberen, een specialiteit van Amerika. Daarna namen ze me mee naar een paar truckstops, waar echt de meest bizarre trucks geparkeerd staan; trucks die je in Nederland alleen op speciale truckfestivallen ziet. Allerlei trucks als Peterbilt, Mac en ga maar door. Ik heb er een paar hele mooie foto’s van kunnen maken.

Ook stonden er twee gave oude Amerikaanse auto’s:

Zondag zijn we twee keer naar de kerk geweest. In de ochtend naar de kerk in Rock Valley, ’s avonds naar de kerk in Sioux Center. Het gaat er echt precies hetzelfde aan toe als bij ons in Nederland. Toen we ’s middags uit de kerk kwamen regende het enorm hard. Ik heb het echt nog nooit zo erg meegemaakt. Er stonde auto’s tot hun bumper onder water en iedereen rende met hun nette kleding door een plas water die tot halverwege je scheenbeen kwam. Ik denk dat we 30 meter moesten rennen naar de auto, maar we waren allemaal zeik en zeiknat!

Tussen de middag hebben we bij de ouders van Becky gegeten. Die wonen hier dichtbij, een ‘kleine drie kwartier’ rijden… Echt hele leuke mensen. Die opa praat plat Amerikaans en dat klinkt echt geniaal. Hij liet me allerlei foto’s zien van zijn reis naar de Grand Canyon en de staat Montana. Als je dat ziet dan kom je tot de conclusie dat er nog zo vreselijk veel te zien is hier… Na het bekijken van de foto’s hebben we allerlei spelletjes gedaan, en het was echt super gezellig. De mensen hier zijn allemaal heel gastvrij en spontaan. Ze zijn heel nieuwsgierig naar hoe het is in Nederland. En ohja, die opa kent een paar woorden Nederlands (zijn ouders kwamen uit Nederland) en onder het eten was het steeds “lekker hè” en “smaakt GGGGoed hè”. Echt lachen! Ik probeer iedereen de G en de R te leren, maar ze krijgen het niet voor elkaar :p

Vandaag was mijn eerste werkdag. Het was echt geweldig! In de ochtend heb ik aan Greg, mijn supervisor, een voorstel gedaan voor het verloop van mijn stage opdracht. Daarna moest ik met Michelle van HR door het saaie gedeelte heen: er moesten allerlei gegevens uitgewisseld worden en ik moest heel de ochtend luisteren naar dingen als: “als je in de fabriek komt doe je je bril zo en zo op..”. Het was een leuk en gezellig mensen, alleen zo enorm (zoals we het in Nederland noemen) “long-wired…” ;) Verder was het echt een geweldige eerste dag! Ik heb alle managers van het bedrijf ontmoet en uitgelegd wat ik ga doen de komende maanden. Ze zijn al wat verandering gewend en ik word met open armen ontvangen.

Voor degene die het nog niet weten: ik ga bij het bedrijf alle processen in kaart brengen. Er zijn namelijk tot voorkort een paar grote fouten geweest in o.a. de productie, dus ze willen weten hoe de processen lopen en daarna gaan we kijken naar hoe de processen efficiënter kunnen. Een hele uitdagende opdracht en ik heb er enorm veel zin in!

Toen ik thuis kwam hadden ze een leuke verassing voor me… Ze hadden een nieuwe fiets voor me gekocht waar ik het dorp kan verkennen als ik het leuk vind. Echt super gaaf van ze! Het is een mountainbike.

Morgenochtend (voor jullie vanmiddag) moet ik weer vroeg op. Tussen de middag eet ik altijd thuis, omdat het drie minuten rijden is naar m’n werk.

Trouwens, ik moest jullie nog vertellen bij hoeveel en welke mensen ik eigenlijk in huis woon! Ik zit in een gezin met 5 kinderen: de oudste is 21, hij heet Eric. Daarna komt Calvin, hij is 19. Daarna komt Elisa, ze is 15. Daarna komt Sarah, ze is 12. En daarna komt mijn grote vriend Ben, hij is 9. De ouders heten Jason en Becky. Het is een vrij jong stel, ik denk dat ze 40-45 zijn, ik weet het niet zeker. Het zijn echt super gezellige mensen en ze houden me heel de dag druk bezig, wanneer ik thuis ben. Ik probeer binnenkort een groepsfoto te maken, maar dit zijn de foto’s van de kids die op de schouw staan.

Het beloofd na morgen weer heel lekker warm te worden. Zaterdag gaan we waarschijnlijk met de boot en 2 jetsky’s naar een groot meer hier in de buurt om te zwemmen en te skiën. Ik ben super benieuwd! Ik breng jullie snel weer op de hoogte. Hou m’n website goed in de gaten, of schrijf je in onderin de pagina, dan krijg je een email zodra ik een nieuw bericht plaats. Ik vind het super leuk om reacties te krijgen, dus vergeet zeker niet een reactie achter te laten! Ik spreek jullie snel weerrr!

 

Foto's week 2

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page