top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 1 - Reis en aankomst


Heeeeyy allemaal!Ik ben veilig in Amerika aangekomen hoor. Het duurt even 25 uur, maar dan ben je er ook ;) Maandagmorgen ben ik half 6 van huis vertrokken richting Schiphol. Allereerst vloog ik van Amsterdam naar Dublin, Ierland. En jaha! Ik zag de fam zwaaien hoor, haha.

Kijk ze staan!

Op Dublin had ik 1,5 uur om over te stappen. Dus ik rennen, rennen en toen bleek dat ik daar nog een douane check moest doen. Dus ik kwam daar aan, stonden er duizenden en duizenden mensen in allemaal rijen om die check te doen. Dus toen schrok ik wel, want ik had nog maar 3 kwartier. Dus ik ben achter in de rij aangesloten en een kwartier voordat mijn vliegtuig richting Chicago zou vertrekken stonden er nog zeker 150 mensen voor me. Maar gelukkig haalden ze de mensen van mijn vlucht naar voren, en zo was ik toch nog op tijd bij mijn vliegtuig. Het was wel heel leuk want in die rij ontmoette ik de directeur van een Nederlands bedrijf die al het muntgeld drukt, dus daar had ik een leuk praatje mee.Nou, onderweg naar Chicago, een 8 uur durende vlucht, kreeg ik eten en konden we films kijken in het scherm in de stoel. We zijn over de Oceaan gevlogen, over Canada, Vancouver, en toen ineens zag ik Chicago liggen. Dat was echt heel gaaf (zie foto hieronder). Naast me zat een vrouw uit de staat Minnesota die me allemaal tips heeft gegeven over de omgeving, was echt leuk.Aangekomen op Chicago begon het wachten… Allereerst moest ik 5,5 uur wachten tot mijn volgende vlucht naar Sioux Falls. Deze vlucht had echter heel erg veel vertraging en daar we eerst om 7.15 pm zouden vertrekken, vertrokken we nu pas 9 pm. Dus dat viel erg tegen. Maar gelukkig waren er veel winkels te bezoeken en kon je al die tijd mensen kijken :p En ohja, toen ik voor mijn laatste vlucht in wilde checken begonnen ze heel erg moeilijk te doen over mijn naam die op mijn ticket stond. Mijn doopnaam had er op moeten staan, maar er stond nu gewoon Julian. Dus dat was wel even spannend. Maar gelukkig kon ik aan de hand van allerlei pasjes bewijzen dat ik wel de goede Julian was.Ongeveer om 8u werd het al donker. Ik heb er nog een paar mooie plaatjes van kunnen schieten. Daarna opgestegen richting Sioux Falls en toen zag je alle lichtjes van Chicago, het was echt heel erg gaaf om te zien! In het vliegtuig was ik ineens vreselijk moe – het was ondertussen ongeveer 5 uur in de ochtend bij jullie – dus ik heb in het vliegtuig nog even kunnen slapen.

Zonsondergang in Chicago