top of page

BLOG

lg.-text-entering-comment-loader.gif

Week 1 - Reis en aankomst


Heeeeyy allemaal!Ik ben veilig in Amerika aangekomen hoor. Het duurt even 25 uur, maar dan ben je er ook ;) Maandagmorgen ben ik half 6 van huis vertrokken richting Schiphol. Allereerst vloog ik van Amsterdam naar Dublin, Ierland. En jaha! Ik zag de fam zwaaien hoor, haha.

Kijk ze staan!

Op Dublin had ik 1,5 uur om over te stappen. Dus ik rennen, rennen en toen bleek dat ik daar nog een douane check moest doen. Dus ik kwam daar aan, stonden er duizenden en duizenden mensen in allemaal rijen om die check te doen. Dus toen schrok ik wel, want ik had nog maar 3 kwartier. Dus ik ben achter in de rij aangesloten en een kwartier voordat mijn vliegtuig richting Chicago zou vertrekken stonden er nog zeker 150 mensen voor me. Maar gelukkig haalden ze de mensen van mijn vlucht naar voren, en zo was ik toch nog op tijd bij mijn vliegtuig. Het was wel heel leuk want in die rij ontmoette ik de directeur van een Nederlands bedrijf die al het muntgeld drukt, dus daar had ik een leuk praatje mee.Nou, onderweg naar Chicago, een 8 uur durende vlucht, kreeg ik eten en konden we films kijken in het scherm in de stoel. We zijn over de Oceaan gevlogen, over Canada, Vancouver, en toen ineens zag ik Chicago liggen. Dat was echt heel gaaf (zie foto hieronder). Naast me zat een vrouw uit de staat Minnesota die me allemaal tips heeft gegeven over de omgeving, was echt leuk.Aangekomen op Chicago begon het wachten… Allereerst moest ik 5,5 uur wachten tot mijn volgende vlucht naar Sioux Falls. Deze vlucht had echter heel erg veel vertraging en daar we eerst om 7.15 pm zouden vertrekken, vertrokken we nu pas 9 pm. Dus dat viel erg tegen. Maar gelukkig waren er veel winkels te bezoeken en kon je al die tijd mensen kijken :p En ohja, toen ik voor mijn laatste vlucht in wilde checken begonnen ze heel erg moeilijk te doen over mijn naam die op mijn ticket stond. Mijn doopnaam had er op moeten staan, maar er stond nu gewoon Julian. Dus dat was wel even spannend. Maar gelukkig kon ik aan de hand van allerlei pasjes bewijzen dat ik wel de goede Julian was.Ongeveer om 8u werd het al donker. Ik heb er nog een paar mooie plaatjes van kunnen schieten. Daarna opgestegen richting Sioux Falls en toen zag je alle lichtjes van Chicago, het was echt heel erg gaaf om te zien! In het vliegtuig was ik ineens vreselijk moe – het was ondertussen ongeveer 5 uur in de ochtend bij jullie – dus ik heb in het vliegtuig nog even kunnen slapen.

Zonsondergang in Chicago

Eenmaal aangekomen op Sioux Falls werd ik opgepikt door Greg van het bedrijf, en Jason, mijn host. Was echt leuk! Het was echt even overschakelen van alleen maar Nederlands naar alleen maar Engels. Daar zal ik de komende dagen nog wel even aan moeten wennen denk ik.

Vanaf Sioux Falls moesten we nog ongeveer een uur rijden naar het huis. Geloof me, het is echt bizar in wat voor huis ik zit. Ik had geeneens 10% durven dromen van wat het is. Ze hebben een hele grote villa, met zo’n twee voetbalvelden aan grond eromheen. Ze hebben vier (uiteraard Amerikaanse, grote) auto’s. En ze zijn zo lui dat zelfs de achterklep automatisch open gaat... Voordat ik naar bed ging heb ik nog even een korte rondleiding gehad. Er staat een groot gebouw naast het huis met een zwembad erin, met daarnaast een warm bubbelbad. De deur van mijn kamer komt uit bij dat zwembad, dus jullie weten wel wat ik elke ochtend als eerste ga doen als ik wakker ben…;) Ik zal er zodra er de mogelijkheid voor is, een filmpje van maken.Ik ga nu mijn bed uit en ontbijten. Ik heb alleen de ‘vader’ nog maar ontmoet, die is nu werken. Dus ik moet zo naar beneden lopen en ik ben benieuwd wie ik dan ontmoet. Ze zullen wel raar opkijken als er ineens een vreemde van de trap loopt :pEcht heel erg bedankt voor alle berichtjes die ik van iedereen heb gehad, het deed me goed dat iedereen zo aan me dacht. Ook bedankt voor de kaarten, ik heb ze op Chicago zitten lezen. Was echt enorm lief! Ik ga jullie heel erg missen en ik hoop jullie over enkele maanden weer veilig terug te zien. Houd mijn website in de gaten, ik probeer in ieder geval wekelijks een bericht te uploaden. Je kan ook je email onderin de pagina achterlaten, dan krijg je een melding zodra ik een nieuw bericht plaats. En ohja, ik heb de website nog niet uitgebreid kunnen testen, dus als jullie problemen hebben, laat het dan even weten via ‘contact’, boven aan de pagina. Thank you!Doeeeiiiii! Het allerbeste allemaal en tot horens.

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Archief
bottom of page