PROJECTS

Kooima Company - Lean stage (2)

Deze korte stage was een vervolg op de stage in 2015. Kooima Company zag de potentie van continu verbeteren en had enkele dringende vragen over de implementatie ervan. In juni 2017 ben ik daarom terug gegaan naar het bedrijf om te onderzoeken hoe de implementatie van Lean voortgezet kon worden. Omdat het een zeer interessant vraagstuk is zijn twee van mijn docenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam met me meegegaan. Het resultaat van het onderzoek was het advies om allereerst te focussen op een centrale productieplanning om de efficiëntieverbeteringen in een stroomversnelling te brengen.

Juni 2017

Nedco BV - Afstudeerstage

Als afstudeeropdracht heb ik Nedco BV - een groothandel in kunststof producten, presentatiedisplays en Sluban bouwblokjesspeelgoed - geadviseerd hoe zij de output met minstens 30% kan verhogen door de organisatiestrategie en -structuur aan te passen aan de hand van sociotechnische principes.

Januari 2017 - Mei 2017

ETZ Hospital - Overwerk reductie

Binnen het ETZ ziekenhuis, locatie Elisabeth heb ik ervaring opgedaan op gebied van Lean in de zorg. Het project was gefocust op het verminderen van de overwerkuren op de Endoscopie afdeling. Hiervoor moesten er observaties gedaan worden tijdens de onderzoeken, om vervolgens de verspillingen binnen het proces in kaart te brengen. Er is gewerkt volgens de DMAIC-methode. Onderdeel van het advies was een gedetailleerde 3D-weergave van een efficiëntere kamer.

December 2016 - February 2017

Suiker Unie - SMED

Bij Suiker Unie - de grootste suikerproducent van Nederland - heb ik ervaring opgedaan op gebied omsteltijdverkorting volgens de SMED-methodiek. Het doel van de opdracht was de omsteltijd bij de mengerij- en opzakmachine te reduceren. Het project is succesvol afgerond, en de doelstellingen behaald. Door middel van een brainstormsessie met het betrokken personeel konden de oplossingen op de problemen binnen het proces gevonden worden. Bekijk de video van de brainstormsessie hieronder.

September 2016 - November 2017

Kooima Company - Lean Stage (1)

Tijdens mijn stage bij Kooima Company, gevestigd in Rock Valley (Iowa) in de Verenigde Staten, was mij gevraagd te onderzoeken hoe de efficiëntie van het proces verhoogd kon worden. In deze stage heb ik geleerd hoe een Lean bedrijfsproces en -cultuur ontwikkeld en geïmplementeerd kan worden. Het resultaat van de stage was een introductie van Lean Manufacturing binnen het bedrijf, en een start van de implementatie ervan in verschillende afdelingen.

Augustus 2015 - December 2015

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Hollandia - Project assistent 

 

Bij Hollandia Infra BV - een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van bruggen en complexe staalconstructies - heb ik ervaring opgedaan als organisatieontwikkelaar en project assistent bij een cultuur veranderend project. Voor Hollandia Infra BV heb ik naast het ondersteunen bij bedrijfscultuur gerelateerde projecten ook veel design werk gedaan. Het betreft onder andere iconen voor op de website, op posters en in bedrijfsbladen. Daarnaast heb ik ook een grote rol gespeeld in het design van een bedrijfsfolder. Een voorbeeld hiervan is via onderstaande knop te downloaden. 

September 2014 - February 2016

Hollandia: Machinewerken Icon
Hollandia: Maesland Icon
Hollandia: Brighton Tower Icon
Hollandia: Tuibrug Icon

Other projects

Fotografie en Design

 

Naast mijn geweldige studie heb ik design en fotografie als hobby. Via de knop kun je een kijkje nemen naar de uitgelichte foto's.

Sunset
Sunset
Sunset
Sunset
Harvest time
Harvest time
Harvest time
Monarch butterfly
Sunset
Sunset
Peterbilt

Website ontwikkeling

In mijn vrije tijd maak ik websites voor kennissen en vrienden. Als je hier meer over wil weten, klik dan op de onderstaande knop om de websites te kunnen bekijken.