top of page

JULIAN STARK

Process Improvement Engineer 

Profielfoto.jpg

Samenvatting

In 2024 ben ik afgestudeerd voor mijn Master Technische Bedrijfskunde, aan de NCOI. Sinds januari 2019 ben ik QRM adviseur & projectmanager bij PROPOS software. Daarvoor werkte ik voor Kooima Company (Rock Valley, Iowa, USA) als Process Improvement Engineer, waar ik verantwoordelijk was voor de implementatie van Quick Response Manufacturing en Lean. Dit project heeft het bedrijf geholpen haar looptijden met meer dan 30% te verkorten en de leverbetrouwbaarheid met meer dan 40% te laten stijgen.

Werkervaring

Januari 2019 - Heden

QRM ADVISEUR & PROJECTMANAGER

@PROPOS software

Als Quick Response Manufacturing adviseur begeleid ik de klanten van PROPOS software bij het ontwerpen van hun processen op basis van de principes van QRM. Als projectmanager leid ik projecten om PROPOS te implementeren.

Nov 2015 - Dec 2018 (3 jaar)

PROCESS IMPROVEMENT ENGINEER

Mijn doel als Process Improvement Engineer bij Kooima Company was om het management te adviseren hoe de doorlooptijd van productie te verkorten en de efficiëntie van machines en operators te verbeteren. In de loop van 3 jaar implementeerden we met succes Quick Response Manufacturing, wat resulteerde in een doorlooptijdvermindering van meer dan 30% en een toename van de tijdige levering met meer dan 15%. 

Als onderdeel van het project hebben we PROPOS software geïmplementeerd, een productieplanningssoftware die is gebaseerd op de principes van QRM en Lean.

Jan 2017 - Mei 2017

OUTPUT VERBETERING

Als afstudeeropdracht heb ik Nedco BV - een groothandel in kunststof producten, presentatiedisplays en Sluban bouwblokjesspeelgoed - geadviseerd hoe zij de output met minstens 30% kan verhogen door de organisatiestrategie en -structuur aan te passen aan de hand van sociotechnische principes.

Sept 2014 - Feb 2016

ORGANISATIE ONTWIKKELAAR

Bij Hollandia Infra BV - een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van bruggen en complexe staalconstructies - heb ik ervaring opgedaan als organisatieontwikkelaar en project assistent bij een cultuur veranderend project. Voor Hollandia Infra BV heb ik naast het ondersteunen bij bedrijfscultuur gerelateerde projecten ook veel design werk gedaan. Het betreft onder andere iconen voor op de website, op posters en in bedrijfsbladen. Daarnaast heb ik ook een grote rol gespeeld in het design van een bedrijfsfolder.

2011 - 2013

MAGAZIJNMEDEWERKER

Tijdens deze parttime baan was ik verantwoordelijk voor het laden en lossen van de goederen en het op orde houden van het magazijn.

Onderwijs

2022 - 2024

TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE (MASTER)

In deze opleiding ben ik bekend geraakt met het gehele proces van ontwerp tot evaluatie van processen en productontwikkeling binnen een technische of industriële setting. In deze opleiding heb ik geleerd hoe organisaties zich blijvend kunnen onderscheiden in een concurrerende markt.

2013 - 2017

TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE (HBO)

Binnen deze opleiding heb onder meer kennis gemaakt met optimalisatie van bedrijfsprocessen (Lean Six Sigma, QRM), projectmanagement en bedrijfskunde.

Mei 2019 - Juli 2019

QRM SILVER TRAINING

Tijdens deze 10 weken durende training ben ik opgeleid als een QRM Silver Specialist.

Sep 2016 - Feb 2017

MINOR CONTINU VERBETEREN

Tijdens deze minor ben ik opgeleid als Lean Six Sigma Green Belt.

2008 - 2013

HAVO

Profiel Economie & Maatschappij (E&M) met Natuurkunde en Wiskunde B als verdiepend vak.

Computer vaardigheden

Lean Six Sigma Minitab©, Microsoft Office (Visio, Word, Excel, PowerPoint), Ontwerpen met CorelDraw, Adobe Photoshop, Google SketchUp, werken met en onderhoud van NAS Systemen (Synology).

Hobbies & Interesses

Websites bouwen (bekijk mijn projecten); Mobiele telefoons repareren; ontwerpen; fotografie; modelbouw; ICT-systemen; muziek; reizen.

Kom meer over me te weten

bottom of page