MIJN CV

Julian Stark

PROCESS IMPROVEMENT ENGINEER
@PROPOS software
Contact:

+31 6 21 33 99 19

+1 712 470 48 38

Email:

julianstark@outlook.com 

  • Instagram

Samenvatting

In 2017 ben ik afgestudeerd voor Technische Bedrijfskunde, aan de Hogeschool van Rotterdam. Sinds januari 2019 ben ik QRM adviseur & projectmanager bij PROPOS software. Daarvoor werkte ik voor Kooima Company (Rock Valley, Iowa, USA) als Process Improvement Engineer, waar ik verantwoordelijk was voor de implementatie van Quick Response Manufacturing en Lean. Tijdens de 3 jaar dat ik voor Kooima Company werkte, heb ik geleerd hoe QRM een job shop met een high mix / low volume productie omgeving helpt om doorlooptijden te verkorten van meer dan 30% en een toename van de on-time delivery met meer dan 35%.

Werkervaring

Januari 2019 - Heden

QRM ADVISEUR & PROJECT MANAGER

@PROPOS Software

Als Quick Response Manufacturing adviseur begeleid ik de klanten van PROPOS software bij het ontwerpen van hun processen op basis van de principes van QRM. Als projectmanager leid ik projecten om PROPOS te implementeren.

Nov 2015 - Dec 2018 (3 jaar)

PROCESS IMPROVEMENT ENGINEER

@Kooima Company

Mijn doel als Process Improvement Engineer bij Kooima Company was om het management te adviseren hoe de doorlooptijd van productie te verkorten en de efficiëntie van machines en operators te verbeteren. In de loop van 3 jaar implementeerden we met succes Quick Response Manufacturing, wat resulteerde in een doorlooptijdvermindering van meer dan 30% en een toename van de tijdige levering met meer dan 15%.

 

Als onderdeel van het project hebben we PROPOS software geïmplementeerd, een productieplanningssoftware die is gebaseerd op de principes van QRM en Lean.

Jan 2017 - Mei 2017

STAGE OUTPUT VERBETERING

@Nedco BV

Als afstudeeropdracht heb ik Nedco BV - een groothandel in kunststof producten, presentatiedisplays en Sluban bouwblokjesspeelgoed - geadviseerd hoe zij de output met minstens 30% kan verhogen door de organisatiestrategie en -structuur aan te passen aan de hand van sociotechnische principes

Sept 2014 - Feb 2016

ORGANISATIE ONTWIKKELAAR

@Hollandia Infra BV

Bij Hollandia Infra BV - een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van bruggen en complexe staalconstructies - heb ik ervaring opgedaan als organisatieontwikkelaar en project assistent bij een cultuur veranderend project. Voor Hollandia Infra BV heb ik naast het ondersteunen bij bedrijfscultuur gerelateerde projecten ook veel design werk gedaan. Het betreft onder andere iconen voor op de website, op posters en in bedrijfsbladen. Daarnaast heb ik ook een grote rol gespeeld in het design van een bedrijfsfolder.

2013 - 2014

TUINIER

@Neighbors, family and friends

In dit part time bijbaantje verhuurde ik mezelf als tuinier aan buren, vrienden en familie.

2011 - 2013

MAGAZIJNMEDEWERKER

@Gastrovino Waaijenborg

Tijdens deze parttime baan was ik verantwoordelijk voor het laden en lossen van de goederen en het op orde houden van het magazijn.

2010 - 2012

KWALITEITSMEDEWERKER

@Albert Heijn

Ik was verantwoordelijk voor het onderhoud van de winkel, zoals het repareren van schappen, schoonhouden van de paden en het helpen van klanten wanneer zij iets kapot hadden laten vallen.

2008 - 2011

KASMEDEWERKER

@Orchideeënkwekerij 'De Wilg'

Tijdens deze parttime baan verzorgde ik de orchideeën en zorgde ik ervoor dat de bestellingen optijd verzonden konden worden.

Onderwijs

2021 - 2023

TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE (MASTER)  @NCOI University

In deze opleiding ben ik bekend geraakt met het gehele proces van ontwerp tot evaluatie van processen en productontwikkeling binnen een technische of industriële setting. In deze opleiding heb ik geleerd hoer organisaties zich blijvend kunnen onderscheiden in een concurrerende markt.

2013 - 2017

TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE (HBO)  @Hogeschool Rotterdam

Within this program I have learned about concepts such as workflow optimization (Lean Six Sigma, QRM), Project Management as well as Business and Business Administration.

Mei 2019 - Juli 2019

QRM SILVER TRAINING  @Censor Academy

Tijdens deze 10 weken durende training ben ik opgeleid als een QRM Silver Specialist.

Sep 2016 - Feb 2017

MINOR CONTINU VERBETEREN  @Avans Hogeschool

Tijdens deze minor ben ik opgeleid als Lean Six Sigma Green Belt.

2008 - 2013

HAVO  @Wartburg College Revius

Profiel Economie & Maatschappij (E&M) met Natuurkunde en Wiskunde B als verdiepend vak.

Certificaten

Juli 2019

QRM SILVER SPECIALIST

Tijdens deze 10-weekse training aan de Censor Academy heb ik alles geleerd over Quick Response Manufacturing en hoe je QRM kunt implementeren.

January 2017

LEAN SIX SIGMA GREEN BELT 

(theorie & practijk)

Als Green Belt ben ik in staat een Lean Six Sigma project te managen. Bij dergelijke projecten wordt de DMAIC projectmethodologie toegepast. Ook wordt het programma Minitab© gebruikt voor het analyseren van data.

Computer vaardigheden

Lean Six Sigma Minitab©, Microsoft Office (Visio, Word, Excel, PowerPoint), Ontwerpen met CorelDraw, Adobe Photoshop, Google SketchUp, werken met en onderhoud van NAS Systemen (Synology).

Hobbies & interesses

Websites bouwen (bekijk mijn projecten); Mobiele telefoons repareren; ontwerpen; fotografie; modelbouw; ICT-systemen; muziek; reizen.

Neem contact met me op

Julian Stark

TECHNISCH BEDRIJFSKUNDIGE
Telefoonnummer:

+31 6 21 33 99 19

E-mail:

julianstark@outlook.com 

Ik heb je bericht ontvangen!